Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket kostar hamstrar?


Hamstrar är relativt billiga att köpa, men själva hamstern bör vara det sista på din inköpslista, efter en bur, strö, leksaker, ett hjul, mat, vattenflaska och matskål. Kostnaden för allt detta kan bli upp mot 1000kr, men om du bara ska ha en hamster behöver du bara köpa de flesta av dessa saker en gång.


Vare sig du vill ha en guldhamster, en kinesisk eller dvärghamster varierar inte priset särskilt mycket, såvida du inte har speciella önskemål som är väldigt ovanliga. I allmänhet brukar en hamster kosta 50-200kr i en djuraffär, beroende på affären och hamsterarten. Även om det finns massvis med hamstrar i olika djuraffärer är det också värt att tänka på att det finns hundratals hamstrar som sitter i burar på härbärgen och väntar på att bli omhändertagna, och de går att adoptera för ett liknande pris.


Hamstrar går ofta att adoptera
Hamstrar går ofta att adoptera

Från vecka till vecka kostar hamstrar väldigt lite att ta hand om, vanligtvis behöver du bara köpa mat och strö, ungefär en hundring i månaden. Även om de är väldigt aktiva är hamstrar små djur som inte äter eller bajsar mycket, så att mata dem en gång om dagen och städa deras bur en eller två gånger i veckan brukar räcka. Det beror dock givetvis på din hamsters storlek, hur många du har, och hur stor deras bur är.


I det långa loppet finns det vissa större utgifter (som är köpa en bur eller betala veterinärskostnader) som betyder att du bör spara lite pengar att ha i en nödsituation. Alternativt kan du på många ställen försäkra din hamster, så du slipper oroa dig för veterinärskostnader.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än