Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket kostar strö till hamsterburen?


Underlaget i hamsterns bur brukar kosta runt 50kr för en ganska stor påse. Din hamster behöver mycket strö så att hen kan leva ut sin naturliga instinkt att gräva tunnlar. Det finns massvis med olika sorters strö, och ägare har ofta olika åsikter om vilket som är det bästa. Även om det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa alternativet, finns det några saker du bör veta om de olika sorterna. Kom ihåg att hamstrar behöver mycket strö, så att de kan gräva ner sig under det.

Hamstrar älskar att gräva ner sig i sitt strö
Hamstrar älskar att gräva ner sig i sitt strö

Vad du inte ska köpa

Material som gran- eller cederflis är inte bra för hamstrar, eftersom dessar träbitar kan vara väldigt vassa och sticka ditt husdjur. Träbitar kan slipas av och göra att din hamster får problem med andningen, så det enda trä som fungerar är aspflis. Det är dock inte så bekvämt som underlag.


Onatuligt, fluffigt strö. Även om det ser väldigt mysigt ut kan det skapa problem om din hamster får det i sig. Det finns också en risk att hamstern fastnar och inte kan ta sig loss, eller bryta ett ben medan hen försöker ta sig ut. Det är bäst att hålla sig till naturliga produkter.


Tidningspapper. Även om det kan verka som ett bra och billigt alternativ kan trycksvärtan från pappret vara farligt för hamstrar.


Smaksatt eller parfyrmerat strö. Precis som med tidningspapper kan detta verka som en bra lösning, men kemikalierna som används för att skapa doften kan vara giftig för din hamster.


Underlag designat för hundar eller katter. De är sträva och obekväma för mindre djur, och kan också vara farliga om de äts.


Vad du ska köpa


Växtfiber-strö. Det viktigaste att komma ihåg om du vill ha mjukt strö är att välja ett som är gjort av naturliga växtfibrer. Syntetiska fibrer kan skapa problem med matsmältningen, och att få i sig större mängder kan döda ditt husdjur.


Rivet papper. Papper som inte har någonting tryckt på sig kan vara en bra och billig lösning för ditt husdjur. Ljusa färger, eller bara enkelt vita, kan också göra att du lättare märker om din hamster är sjuk, såsom avsaknad av urin eller avföring, eller blödande.


Hö. Om det är en bra lösning eller inte beror på vilken ras du har, och speciellt hur långt hår din hamster har. Om du t.ex. har en långhårig hamster är det kanske inte det bästa alternativet, eftersom hö troligtvis kommer fastna i lockarna. Det är också viktigt att välja ett hö som är anpassat för smådjur, och inte köpa halm. Halm är dåligt för hamstrar eftersom det är väldigt fast och strävt, och det kan orsaka skador på djurets hud och ögon.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än