Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag köpa en hamster?


Vare sig du adopterar eller köper en hamster är det ett val som kräver eftertanke. Denna del av handboken ger dig tips om huruvida du bör adoptera eller köpa en hamster, men om du vill ha råd om hamstrar som husdjur, läs delen Ska jag skaffa en hamster som husdjur?.


Du kan köpa hamstrar från många olika djuraffärer
Du kan köpa hamstrar från många olika djuraffärer

Om du skulle vilja köpa en hamster är det en bra idé att se till att du köper den från en affär eller uppfödare som bryr sig om djuren. Tyvärr finns det människor som tvingar honorna att föda för många unga, och dessutom har hamstrarna i alldeles för små burar. Var försiktig med att köpa en hamster online eller någonstans där du inte kan se hur de bott. Om säljaren låter många vuxna hamstrar bo tillsammans, speciellt guldhamstrar, bör du vara försiktig. Dessa djur måste få bo ensamma, och om de inte får göra det är det troligt att de inte alls mår bra.


Innan du köper en hamster kan det vara värt att fundera på att adoptera en från ett härbärge. De är tillfälliga hem för massvis med smådjur, inte bara hundar och katter. Du kan leta online för att se om härbärgen nära dig har mindre däggdjur, eller ring dem och fråga om de har några hamstrar i nuläget.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än