Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barn älskar att ha höns

Höns är vänliga och förlåtande, vilket gör dem till perfeka husdjur för familjen. Ett par höns i din trädgård ger dina barn timmar av underhållning och massvis med kunskap.


Om dina barn får ta hand om dina hönor från att de är kyckligar kommer de bli väldigt tama
Om dina barn får ta hand om dina hönor från att de är kyckligar kommer de bli väldigt tama

Välja dina nya höns

Det första steget är att välja dina nya fåglar. Besök ett antar uppfödare och introducera dina barn till hönsens fantastiska värld. Du kan till och med använda vår hönskatalog för att hitta din favoritras. Där finns brett urval höns, från holländsk dvärg och malay till Rhode Island Red och silkeshöna. Här på Omlet har vi gingernut rangers. De har ett fantastiskt temparament och lägger massvis med goda ägg!


Children love keeping chickens and they learn a lot over the years
Barn älskar att ta hand om höns, och det lär dem massvis under årens gång

Till att börja med är det nog bäst att inte skaffa tupp. Tuppar kan vara lite läskiga i början och kan göra att dina barn blir tveksamma innan de kommit nära hönsen. Låt dina barn ge hönsen namn. De kanske ändras några gånger, men det är bara roligt.


Hönshus

Det är troligtvis bäst att börja med bara några få höns för att låta dina barn lära känna dem. Då passar vår Eglu Classic med rävsäker hönsgård perfekt.


En flicka och hennes labrador tar hand om hönsen
Eglu Classic är det perfekta nybörjarhuset som dina barn kommer älska

Eglu Classic är ett användarvänligt hönshus och passar för 2-4 höns. Det kräver nästan inget underhåll, är lätt att rengöra, kommer i två olika färger och älskas av alla höns!


Vad kan höns lära dina barn?

  • Först och främst lär höns dina barn var mat kommer från. De kommer snabbt lära sig hur viktigt det är att höns får gå fritt och slipper vara stressade, vilket i sig leder till att de får respekt för, och bryr sig om, djur.

  • Belöningen av ett smaskigt ägg varje morgon kan också uppmuntra dina barn att komma till köket och lära sig laga mat.

  • Om du någon gång väljer att föda upp höns kommer dina barn få utveckla sina matematiska färdigheter. Att få fram kläckdatum och ruvningstemperatur kan vara klurigt, men väldigt givande.

  • Liv och död är absolut någonting ett barn kan lära sig om tidigt, och att föda upp och ta hand om höns hjälper absolut till med detta.

  • Du kan också låta dina barn leva ut sin kreativa sida och låta dem använda fjädrar och äggskal för att skapa presenter, dekorationer och smycken.

Eve och hennes tunga gula Orpington-tupp
Eve och hennes tunga gula Orpington-tupp

Hygien

Innan du börjar lära sina barn att ta hand om era nya husdjur, se till att de först lär sig ett par rengöringsregler:

  • Tvätta alltid händerna efter att du handskats med höns.

  • Kom ihåg att skrapa av dina stövlar innan du klampar in i huset med hönsbajs.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än