Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Malay Höns

Stor svart röd malay kuk Stor blue tailed wheaten malay

Malay Historia

Rasen kom från Asien till Europa under 1800-talet för att användas för tuppfäktning. De är väldigt stora fåglar, och deras resta hållning, långa ben och nacke gör att de ser större ut än vad de egentligen är. Det breda huvudet har en liten kam, ett aggressivt uttryck och utstickande ögonbryn och sitter på en bred nacke. De är välväxta, tätfjädrade fåglar som numera mest används som utställningsdjur snarare än för ägg eller kött. De lever länge och är väldigt fulla av energi, och finns också i en dvärghönsversion.

Malay Beteende

Malay-tuppar är aggressiva mot andra tuppar, och kommer attackera alla som försöker komma nära deras hönor. Av denna anledning bör de inte hållas i stora grupper - det är bättre med par eller trios. De kan dock bli väldigt kärleksfulla mot sina ägare och tämjs lätt. Hönorna vill gärna värpa, men passar inte att sitta på ägg under en längre tid på grund av sina långa ben. De mår inte bra i trånga utrymmen och behöver massvis med motion för att upprätthålla sin fysik. Placera inte matskålar på marken eftersom hönsen är så långa. Hönorna lägger oftast bara ägg under väldigt korta perioder på ett par månader om året, och då heller inte särskilt många. De är stora fåglar; tupparna väger ungefär 4,5 kg medan hönorna väger ungefär 3,5 kg.

Malay Varianter

Malay-höns finns i följande färger: svart, svartröd, pyle, fläckig och vit.

Malay Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Malay

Malay till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Malay till salu.

Senaste recensionen för Malay

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.