Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Rhode Island Red Höns

Kvinnlig Manlig

Rhode Island Red Historia

Rhode island red utvecklades i den amerikanska staten Rhode Island under 1890-talet. Genom att korsavla massvis med andra raser, t.ex. gul kochin, langsh, rödsvart malay, hamburger och roskammad leghorn skapades Rhode island red. Det är ännu en ras som skapades för både ägg och kött, för att mätta den amerikanska befolkningen. Rasen kom till Europa i början av 1900-talet och blev snabbt väldigt populär. Rhode island red är idag förmodligen den mest välkända rasen i världen. Rhode och sussex utgör basen för de allra flesta hybridhöns som finns idag.

Rhode Island Red Beteende

Rhode island red klassas som en tung ras, men de är väldigt aktiva höns som älskar att picka i gräset efter godsaker. De är smarta och alerta men samtidigt tysta. De är fantastiska husdjur och är relativt tuffa. Framför allt värper de massvis med bruna ägg.

Rhode Island Red Varianter

Rhode island red är, föga förvånande, en röd fågel. Fjäderdräkten är mörk, glänsande röd hos tuppen, och något mindre skinande hos hönan. Tuppen har bara svart på vingarna är stjärten, medan honan också kan ha svarta fjädrar i nacken. Kroppen är bred och djup och något avlång. Rasen har en bred platt rygg med en medelstor stjärt. Örsnibbarna är röda, precis som ögonen. De har gula ben.

Relaterade produkter

Bilder på Rhode Island Red

Rhode Island Red till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Rhode Island Red till salu.

Senaste recensionen för Rhode Island Red

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.