Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Rhode Island Red

Historia

Rhode island red utvecklades i den amerikanska staten Rhode Island under 1890-talet. Genom att korsavla massvis med andra raser, t.ex. gul kochin, langsh, rödsvart malay, hamburger och roskammad leghorn skapades Rhode island red. Det är ännu en ras som skapades för både ägg och kött, för att mätta den amerikanska befolkningen. Rasen kom till Europa i början av 1900-talet och blev snabbt väldigt populär. Rhode island red är idag förmodligen den mest välkända rasen i världen. Rhode och sussex utgör basen för de allra flesta hybridhöns som finns idag.

Beteende

Rhode island red klassas som en tung ras, men de är väldigt aktiva höns som älskar att picka i gräset efter godsaker. De är smarta och alerta men samtidigt tysta. De är fantastiska husdjur och är relativt tuffa. Framför allt värper de massvis med bruna ägg.

Varianter

Rhode island red är, föga förvånande, en röd fågel. Fjäderdräkten är mörk, glänsande röd hos tuppen, och något mindre skinande hos hönan. Tuppen har bara svart på vingarna är stjärten, medan honan också kan ha svarta fjädrar i nacken. Kroppen är bred och djup och något avlång. Rasen har en bred platt rygg med en medelstor stjärt. Örsnibbarna är röda, precis som ögonen. De har gula ben.

Relaterade produkter

Bilder på Rhode Island Red

Rhode Island Red till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Rhode Island Red till salu.

Senaste recensionen för Rhode Island Red

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.