Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Holländsk dvärg Höns

Silver ankvinge Svart kvinna Blå rapphöna hane Hönshona Vit man

Holländsk dvärg Historia

Holländsk dvärg, eller De Hollandse Krielan, har funnits under en lång tid. De är upprätta små fåglar med korta ryggar och ett högt, fullt bröst. Vingarna är relativt stora och långa, och hålls nära kroppen. Stjärten är tjock och utbredd. Kammen är enkel med fem sågtandade toppar, och näbben är kort, stark och något böjd. Örsnibbarna är små och ovala medan slöret är kort och runt. De har fyra tår, och benen är fjäderfria.

Holländsk dvärg Beteende

Hönorna producerar bara ägg under sommarmånderna, och äggen tar bara 20 dagar att kläckas till skillnad från det vanliga 21. De värper bra och har stark ruvlust. På grund av sin storlek kan hönorna bara täcka en liten hög ägg. Kycklingarna är väldigt aktiva och behöver högkvalitativt kycklingfoder. De äter vanligtvis dessa längre än de 8 veckor som vanligtvis är rekommenderat, och behöver dessutom speciellt grunda vattenbehållare för att minska risken att de drunknar om de råkar ramla i. Holländska dvärgar är obesvärade små fåglar som måste skyddas under vintermånaderna. De behöver också höga stängsel eftersom de är väldigt bra på att flyga.

Holländsk dvärg Varianter

Blå, blå/guldhalsad, blå/kanttecknad, blå/orangehalsad, blå/silverhalsad, guldhalsad, gökfärgad, laxfärgad, legbarfärgad, orangehalsad, rödsadlad, silverhalsad, svart, vetefärgad, vit, spättad, gul, gul columbia, citronporslin, röd porslin

Liknande produkter

Bilder på Holländsk dvärg

Holländsk dvärg till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Holländsk dvärg till salu.

Senaste recensionen för Holländsk dvärg

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.