Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Silkeshöns Höns

Gold Gold kvinna Vit kvinna

Silkeshöns Historia

Silkeshönsens ursprung är oklart, men vi vet att de funnits i flera hundra år. Det är troligt att de kommer från Indien, Kina eller Japan, och att de kom till Europa för ungefär 200 år sedan när de såldes som blandningar av kaniner och höns! Det är en lätt hönsras med en bred och bastant kropp som är täckt med fluffiga fjädrar. De har en kort, otymplig stjärt och huvudet är kort och fint med en krona som står upp. Näbben är kort och bred, ansiktet kalt och ögonen svarta och klara. Kammen är cirkulär och beskrivs som en mullbärskam, och slöret är konkavt, halvrunt och inte så långt. Benen är lilablå och hönsen har en femte tå.

Silkeshöns Beteende

Silkeshöns har stark ruvningsdrift och blir fantastiska mödrar även om de inte värper så mycket. De är lugna, vänliga, pålitliga och ganska livliga fåglar som inte kan flyga, så de kan hållas på ett område med väldigt lågt stängsel. De gör dessutom inte så mycket skada på trädgården. Hönorna börjar lägga runt jul; då sitter hönan gärna på en hög med ägg, och flyttar sig inte även om äggen tas bort. Silkeshöns används ofta som fostermammor till andra höns ägg. De slutar sedan lägga helt under sommarmånaderna. Fjädrarna är inte vattentäta, så de måste hållas under torra förhållanden, men behöver väldigt lite plats, så en övertäckt gård räcker fint. De kan lätt drabbas av kalkben, men är i övrigt väldigt tuffa små höns som klarar kyla väldigt bra. Den svarta silkeshönan ses anses vara en delikatess i Kina, där de menar att dess nermalda ben har speciella läkande egenskaper. Silkeshöns lever ungefär 9 år och kan tämjas och bli riktiga husdjur, vilket gör att de är perfekta för barn.

Silkeshöns Varianter

Svart, blå, gult, vit, rapphönsfärgad, viltfärgad, grå, gökfärgad, röd och gul.

Liknande produkter

Bilder på Silkeshöns

Silkeshöns till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Silkeshöns till salu.

Senaste recensionen för Silkeshöns

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.