Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Silkeshöns Höns

Gold Gold kvinna Vit kvinna

Silkeshöns Historia


Silkeshönsens ursprung är oklart, men vi vet att de funnits i flera hundra år. Det är troligt att de kommer från Indien, Kina eller Japan, och att de kom till Europa för ungefär 200 år sedan när de såldes som blandningar av kaniner och höns! Det är en lätt hönsras med en bred och bastant kropp som är täckt med fluffiga fjädrar. De har en kort, otymplig stjärt och huvudet är kort och fint med en krona som står upp. Näbben är kort och bred, ansiktet kalt och ögonen svarta och klara. Kammen är cirkulär och beskrivs som en mullbärskam, och slöret är konkavt, halvrunt och inte så långt. Benen är lilablå och hönsen har en femte tå.

Silkeshöns Beteende


Silkeshöns har stark ruvningsdrift och blir fantastiska mödrar även om de inte värper så mycket. De är lugna, vänliga, pålitliga och ganska livliga fåglar som inte kan flyga, så de kan hållas på ett område med väldigt lågt stängsel. De gör dessutom inte så mycket skada på trädgården. Hönorna börjar lägga runt jul; då sitter hönan gärna på en hög med ägg, och flyttar sig inte även om äggen tas bort. Silkeshöns används ofta som fostermammor till andra höns ägg. De slutar sedan lägga helt under sommarmånaderna. Fjädrarna är inte vattentäta, så de måste hållas under torra förhållanden, men behöver väldigt lite plats, så en övertäckt gård räcker fint. De kan lätt drabbas av kalkben, men är i övrigt väldigt tuffa små höns som klarar kyla väldigt bra. Den svarta silkeshönan ses anses vara en delikatess i Kina, där de menar att dess nermalda ben har speciella läkande egenskaper. Silkeshöns lever ungefär 9 år och kan tämjas och bli riktiga husdjur, vilket gör att de är perfekta för barn.

Silkeshöns Varianter


Svart, blå, gult, vit, rapphönsfärgad, viltfärgad, grå, gökfärgad, röd och gul.

Bilder på Silkeshöns

Våra silkeshundar
Silkeshöns
Silkies
Silkig silk tupp
IngenjÖrskonst
Jag sa att du skulle borsta svansen! dam.
En vit silkekyckling med vackra fjädrar.
mini blå skäggiga silkies
Skyskwarker
Obi hen kenobi
Princess lager
En silkeskyckling som gömmer sig i en grönsaksodling.
Vår Silkie höna Bluebelle
vita silkie kycklingar
Kyckling i trädgården
Kyckling i springa
Närbild av kyckling
en svart silkiie och grå silkie
svart silkiie
Kyckling i trädgården
silkie cockerel
Kyckling i springa
Barn som håller en kyckling
Bailey
Egbert
Buffy - min guldpatron miniatyr
Lunar - min silverpatron miniatyr Silkie
Kyckling i trädgården
En fluffig vit kyckling

Silkeshöns till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Silkeshöns till salu.

Senaste recensionen för Silkeshöns


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.