Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hönsens fantastiska värld

Vissa höns kan helt inte låta bli att visa upp sig. Hanarna är speciellt flamboyanta och kommer i olika stilar, färger och fjäderkombinationer. Om du bara är bekant med de bruna, ganska vardagliga hönsen, kommer du inte tro dina ögon när du ser hur många varianter det finns i hönsens fantastiska värld. Du kan använda vår hönskatalog för att upptäcka en stor samling intressanta raser, men här är några av våra favoriter.


Appenzeller skägghöns

Vår goda vän Herr George har berättat för oss om en by i Schweiz där folk inte använder skor, och om vädret är fint är det inte ovanligt att ta sin gris på en eftermiddagspromenad. Det överraskade oss därför inte att en av våra favorithöns, Appenzeller skägghöns är från samma by.

Om du mot förmodan väljer att besöka Appenzeller och du behöver någonstans att bo rekommenderar Herr George Gasthof Baeren-Schlatt.


Stephen Goulds vackra Appenzeller heter Penelope
Stephen Goulds vackra Appenzeller heter Penelope

Friesian

Det är fantastiskt att tänka att denna höna inte kom till norra Europa förrän på 1980-talet. Med sina skifferblå ben, mörka guldfjädrar och magnifikt ruggiga stjärt kan hanarna liknas vid en blandning mellan Cyrano de Bergerac och Christian Lacroix. Honan är också väldigt vacker, och en produktiv värpare.


Denise Howarths fint poserande Chamois Pencilled Friesian Lolly
Denise Howarths fint poserande friesian Lolly

Dvärgkochin

Många misstar dessa vänliga höns för en stor bomullstuss. Dvärghöns är naturligt små, inte bara bonsiaversioner av större höns, och lägger ägg som är ungefär hälften så stora som vanliga hönsägg.


Archie Scotts fantastiska dvärgkochinhönor springer runt i sin Omlet-hönsgård
Archie Scotts fantastiska dvärgkochinhönor springer runt i sin Omlet-hönsgård

Orpington

Om dvärgkochinhönsen ser ut som bomullstussar kan Orpingtonhönsen liknas vid täcken! Den rikliga fjäderdräkten uppmuntrades genom selektiv uppfödning i början av 1900-talet. De kan vara svarta, blå, matt gula eller vita, fast den gula har visat sig vara den mest populära färgen. När vi ändå pratar historia så var Orpington den första hönan som någonsin satte sin fot i en Eglu, en ära hon var helt omedveten om. Hon var mycket mer intresserad av russinen vi använt för att lura in henne!


Helen Goodsons fina chokladbruna och gula Orpingtons heter Muffy och Buffy
Helen Goodsons fina chokladbruna och gula Orpingtons heter Muffy och Buffy

Ljusa Sussexhöns

De ljusa Sussexhönsen är har dubbla syften, de är både bra äggläggare och goda att äta. Sussex kan förutom vita också vara svarta eller silverfärgare.


Raima Nimans vackra Sussexhöna spatserar runt i rabatterna
Raima Nimans vackra Sussexhöna spatserar runt i rabatternaKommentarer

Det finns inga kommentarer än