Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Orpington Höns

Buff kvinna Bufflig man Vit kvinna

Orpington Historia

Den svarta orpingtonhönan skapades och presenterades av William Cook 1886. Den nya hybridrasen namngavs efter Cooks hem i Kent i södra England. För att skapa rasen avlade han minorka, plymouth rock och langshan. Den vita orpingtonhönan kom tre år senare och var en korsning mellan vit leghorn, svart hamburger och vit dorking, men den var inte så populär vid den här tiden. Den gula varianten, Buff Orpington, skapades senare eftersom folk gärna ville ha gula höns.

Orpington Beteende

Orpingtonhöns tycker om att gå fritt. De har en stark tendens att bli liggsjuka, men blir därför väldigt bra mödrar. Äggen är små och rosaaktiga. De är giriga fåglar som behöver mycket motion för att hålla sig friska. Vingspannet är kort, så de kan hållas på platser med låga stängsel.

Orpington Varianter

Standardfärgen för Orpingtonhöns är svart (med enkel eller roskam), blå (randig), gul och vit. De är tunga men har lätt fjäderdräkt, och ser väldigt stora ut. De blå och svarta hönsen är något större än de gula och vita. De mörka hönsen har mörka ögon och ben medan de blekare varianterna har röda ögon och vita ben.

Orpington Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Orpington

Orpington till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Orpington till salu.

Senaste recensionen för Orpington

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.