Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Appenzeller skägghöns Höns

Barthuhner manlig Svartspräcklig hane Blåspångad hane Gold hane Gold spangled female Silverspangled female (silver spangled female) Silverspacklad man

Appenzeller skägghöns Historia

Appenzellerhönsen härstammar från Schweiz och passar perfekt i bergen eftersom de är otroligt bra på att klättra, tycker om att sitta i träd och har väldigt liten kam och slör. De har en väl utspridd stjärt och en relativt hård och tät fjäderdräkt. De har en hornliknande kam med två små runda spiror, och den unika kronan pekar framåt precis som hättorna som kvinnorna i Appenzeller-området brukade bära. Slöret är långt och tunt och örsnibbarna är vita och ovala. De har en kraftfull näbb med stora djupa näsborrar och en köttig klump längst fram på näbben. Ögonen är vanligtvis bruna.

Appenzeller skägghöns Beteende

Appenzeller-skägghöns är väldigt smarta djur och tar väl hand om sig själva om det finns gott om insekter. De tycker om att ha mycket plats att röra sig på och ställen att klättra på. Appenzellerhöns behöver extra höga stängsel eftersom de är väldigt bra på att flyga. De värper gott om ägg och ruvar ibland om de lämnas ostörda.

Appenzeller skägghöns Varianter

Silver, guld, svart. Benen är blå och ögonen mörkt bruna.

Relaterade produkter

Bilder på Appenzeller skägghöns

Appenzeller skägghöns till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Appenzeller skägghöns till salu.

Senaste recensionen för Appenzeller skägghöns

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.