Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sussex Höns

Kvinnlig Manlig

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Egg
Garden

Sussex Historia


Sussexhönan härstammar från Sussex i England och är en av de äldsta raserna som fortfarande används. De var väldigt hyllade köttfåglar för 100 år sedan, men är fortfarande väldigt vanlig. Originalfärgerna var brun, röd och prickig. Sussexhöns föds upp både för kött och ägg, och är en av de mest produktiva raser som finns. Hönan lägger ungefär 260 stora ägg om året, från gräddvita till ljust bruna.

Sussex Beteende


Sussexhöns är alerta men lugna och kan anpassa sig till de flesta omgivningar utan problem. De är bra på att leta efter mat, och även om de tycker om att gå fritt kommer de också må bra på ett mindre område. De blir sällan liggsjuka, men de fläckiga hönorna drabbas oftare än de andra.

Sussex Varianter


Gulbrun, ljusröd, prickig, silver och vit. Ögonen är röda hos de mörkare fåglarna och orangea hos de ljusare. De har en medelstor enkel kam. Örsnibbarna är röda och benen och huden är vita hos alla. Bruna och röda varianter är väldigt ovanliga nu för tiden, men de andra ses ofta.

Bilder på Sussex

Speckled Sussex Tosca och Carmen vid 1 år
Philadeplphia Lavendel Sussex
Stilig Hector
Speckled Sussex pullets älskar jordgubbar
Vår kyckling i trädgården.
Kyckling i springa
Jag och min Sussex
Vänligaste pojken någonsin
Lätt Sussex
Lätt Sussex kyckling
Omelett vår Sussex bosätter sig
En vit kyckling i en trädgård
Närbild av kyckling
En närbild av en vit svart och röd kyckling framför ett hus
Hermionie Hen kommer hem!
En vit kyckling i en trädgård med en Eglu Cube bakom den.
lätt sussex pullet
lätt sussex tupp
Mellanmålstid!
Lavendel älskar att titta på tv
Sussex tupp
Speckled Sussex
Vår stora men mjuka Light Sussex-tupp
Omelett och Marshmallow Light Sussex höns
Winney
Miss Two-Tone, och hennes dotter, Big Bob
broody sussex
tämja
Vår lätta sussex älskar boetlådan!

Sussex till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Sussex till salu.

Senaste recensionen för Sussex (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Fantastisk starthöna Sussex Colombia Light... - Martin,

När jag 2017 skaffade mina första 10 kycklingar glömde jag fråga vilken ras de var. Det visade sig vara nakenhals, lite besviken hade jag alltså fått 10 stycken av en ras som egentligen inte tilltalade mig, men de var billiga och barnen fick små gula kycklingar att leka med i ett par veckor tills de blev lite för stora för att leka med i vardagsrumssoffan. Tiden gick och jag fick mer och mer info om olika raser. mörkbruna och gröna ägg lät exotiskt och jag letade och beställde... Jag hade efter bara ett år som hönsägare 7 olika raser tillsammans. Det blev Leghorn, Marran, copparmarran, nakenhals, Araucana, Lohmans och till sist fick jag tag på en liten grupp Sussex... Nu har jag även provat på Vaktlar och Brahma. Nu får ni andra säga vad ni vill men jag håller med min leverantör av Sussex. Den är bäst som allround första ras och trädgårdsprydnad. Visst har Den färggranna Brahmatuppen sin charm... men Sussex syns alltid och med sin stora mörkröda kam och sina stora fina hönor runt honom, den kritvita fjäderdräkten mot de svarta hals, stjärt och som de dessutom är lite skygga men nyfikna är de mycket underhållande men faktiskt rogivande att dekorera sin trädgård med. Glömde jag säga att de är tåliga och lägger en massa ägg. Jag har faktiskt aldrig haft en sjuk Sussex. Höns i allmänhet tycker jag är friska. Lycka till med ert val men för mig kommer alltid Sussex att vara favoriten.