Omlet är fortfarande öppet! Vänligen klicka här för mer information.

Sussex

Historia

Sussexhönan härstammar från Sussex i England och är en av de äldsta raserna som fortfarande används. De var väldigt hyllade köttfåglar för 100 år sedan, men är fortfarande väldigt vanlig. Originalfärgerna var brun, röd och prickig. Sussexhöns föds upp både för kött och ägg, och är en av de mest produktiva raser som finns. Hönan lägger ungefär 260 stora ägg om året, från gräddvita till ljust bruna.

Beteende

Sussexhöns är alerta men lugna och kan anpassa sig till de flesta omgivningar utan problem. De är bra på att leta efter mat, och även om de tycker om att gå fritt kommer de också må bra på ett mindre område. De blir sällan liggsjuka, men de fläckiga hönorna drabbas oftare än de andra.

Varianter

Gulbrun, ljusröd, prickig, silver och vit. Ögonen är röda hos de mörkare fåglarna och orangea hos de ljusare. De har en medelstor enkel kam. Örsnibbarna är röda och benen och huden är vita hos alla. Bruna och röda varianter är väldigt ovanliga nu för tiden, men de andra ses ofta.

Relaterade produkter

Era bilder

Sussex till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sälj dina här

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Sussex till salu.

Senaste recensionen för Sussex

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.

Få Omlets nyhetsbrev!

Stäng

Registrera dig för tävlingar, nyheter, speciella erbjudanden och mer. Det är gratis!