Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgkochin Höns

Svart man Bufflig man Gök honan Lavendel kvinna Fläckig hona Fläckig hane Hönshona Vit man

Dvärgkochin Historia

De första dvärgkochinhönsen sägs ha blivit stulna från en privat samling tillhörande kejsaren av Kina runt 1860. En annan historia säger att de importerades från Kina runt 1830-1840 och presenterades för Drottning Victoria av England, som genast fattade tycke för rasen. Dessa importerades fåglar korsavlades sedan med andra raser för att få den dvärgkochin vi har idag.

Dvärgkochin Beteende

Dvärgkochin är en väldigt försiktig fågel. De värper relativt gott om små ägg, och är fantastiska mödrar. De är perfekta husdjur för barn eftersom de lätt blir väldigt tama. De kräver inte så mycket plats och är inte så kinkiga med var de bor. Dvärgkochins kan bli ganska bleka och anemiska om de inte får gräs att leta efter kryp i. De brukar vanligtvis inte vandra runt i rabatter, så de passar bra i mindre trädgårdar. De är robusta höns som lever länge och älskar sällskap.

Dvärgkochin Varianter

Dvärgkochins är en väldigt populär ras i Storbritannien och Tyskland. De finns i en rad olika färger: lavendel, blå, rapphönefärgad, röd rapphönefärgad, blåprickig, columbian, gökfärgad, gul, svart, vit och vetefärgad. Med alla sina fjädrar ser de större ut än de är. Alla färger har korta ben och fjäderbeklädda fötter och tår.

Relaterade produkter

Bilder på Dvärgkochin

Dvärgkochin till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Dvärgkochin till salu.

Senaste recensionen för Dvärgkochin

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.