Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hålla din gerbil

Av alla smådjur är gerbiler förmodligen de som är mest naturligt tama och lätta att hantera. De är också nyfikna, så det bör gå att hålla en gerbil en eller två dagar efter att hen kommit hem till dig.

Det bästa sättet att plocka upp en gerbil på är att låta hen hoppa in i dina öppna händer snarare än att försöka få tag på hen ovanifrån. Efter ett tag kommer dina gerbiler vara så tama att de kommer komma fram till dig, speciellt om du har några solrosfrön som belöning.


Låt dina gerbiler komma till dig, om du plockar upp dem kan de bli rädda

Hur du inte bör plocka upp en gerbil
I det vilda är rovfåglar ett stort hot mot gerbiler, så de är instinktivt rädda för saker som kommer över deras huvuden och plockar upp dem.

Även om svansen ser stark ut är den faktiskt ganska ömtålig, och kan lätta skadas. Plocka aldrig upp en gerbil i svansen. Ta istället båda dina händer och lägg dem under kroppen och lyft medan du med två fingrar håller längst in på svansen för att undvika att gerbilen hoppar iväg i rädsla. En svans kan lätt skadas, så att delar av den ramlar av. Det är en försvarsmekanism i det vilda, så att gerbilen kan rymma från rovdjur. Svansen växer aldrig ut igen, men läker oftast utan veterinärens hjälp. Om du dock är orolig eller osäker är det bäst att få svansen undersökt av en veterinär, så att hen kan skriva ut antibiotika om det behövs.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än