Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur man kan se hur gammal en gerbil är?


När en gerbil blivit vuxen är det tyvärr väldigt svårt att se hur gammal hen är. De blir fullvuxna vid 3-4 månaders ålder, och har då en vuxens storlek och form, med heltäckande päls och mindre runda ansikten.


Det kan vara svårt att se hur gammal en yngre gerbil är, men det viktigt att lära sig om du funderar på att skaffa en från en djuraffär, eftersom du vill köpa en gerbil som är gammal nog att säkert och naturligt separeras från sin mamma. Det tidigaste du bör ta en unge från sin mamma är vid 6-7 veckors ålder.


how old is gerbil
Det kan vara klurigt att ta reda på hur gammal en gerbil är

Om ditt potentiella husdjur har några av följande egenskaper är hen definitivt inte gammal nog, och bör inte köpas eftersom det skadar ungarna och uppmuntrar en marknad som inte har fokus på djurens välbefinnande. Kom ihåg att du vill hitta ett par gerbiler som är åtminstone 6 veckor gamla.


  • Ögon som inte öppnats än (händer vid ungefär tre veckors ålder).

  • Gles eller tunn päls - gerbiler är hårlösa när de föds, och håret växer ut över flera veckor. När de är ungefär fyra veckor gamla bör pälsen ha vuxit ut helt.

  • Äter inte fast föda - dessa ungar har inte vant sig vid annan mat än mammans mjölk, och är för små för att separeras från henne.

Det är ganska svårt att se när en gerbil är redo att lämna sin mamma, så till en viss gräns måste du lita på personen du köper dina husdjur från. Var dock inte rädd att ställa frågor till dem så att du vet att informationen stämmer.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än