Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Öppna upp din kupa

Vädret bör helst vara varmt och vindstilla, undvik att öppna kupan om det regnar. Mitt på dagen en solig dag kommer det finnas minst antal bin i kupan eftersom de alla är ute och letar efter mat. När du öppnar locket, lägg det åt sidan, inte framför kupingången, eftersom allting som är i vägen för bina när de letar sig ut kommer irritera dem.


Temperament

Alla samhällen reagerar inte på samma sätt på en inspektion. Vissa är väldigt slöa och kräver väldigt lite, eller ingen, rök medan andra blir mycket lättare att ha att göra med om du puffar rök runt ingången och öppnar ena sidan på locket ett par minuter innan du börjar din inspektion. Det gör att bina börjar känna lukten av röken och har tid att äta lite honung så att de håller sig lugnare.


Leta efter drottningen

När du lyft på täckbrickan, se till att drottningen inte sitter där. Det är inte troligt, men om du hittar henne måste du se till att hon får komma tillbaka in i kupan. Det bästa sättet att göra det är att gå med henne tillbaka genom att försiktigt putta med ditt finger. Du kan också låta henne gå upp på din kupkniv och sedan placera henne i yngelrummen. Var väldigt försiktig när du gör detta eftersom skador på drottningens ben kommer påverka hennes förmåga att lägga ägg.

Nu kan du behöva puffa lite mer rök på ovansidan av ramarna eftersom bin kommer vandra uppåt för att se vad som pågår. Du kan märka att vissa bin står på sina bakben och svänger fram och tillbaka och följer dina rörelser. Dessa bin är väktare, men lite rök kommer få dem att återvända ner mot ingången så att du kan fortsätta med vad du ska göra.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än