Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket tid kräver marsvin?


Marsvin är, om man jämför med många andra populära husdjur, väldigt lätta att ta hand om, men kräver fortfarande daglig vård. Beroende på din utrustning kan du räkna med att behöver tillbringa ungefär 10 minuter till en kvart om dagen på att ta hand om dina husdjur. Det kanske kan verka som lång tid, men allt eftersom du lär känna dina marsvin kommer du inte kunna hålla dig borta från deras bur.red guinea pig eating dry food
Marsvin behöver tas hand om regelbundet

  1. De måste matas två gånger om dagen, en process som innefattar att fylla på deras foderskål och höställ och skära upp lite grönsaker för dem att tugga på. Se till att också hålla vattenflaskan påfylld och fräsch. Om du vill ha med information finns det en del som heter ’Marsvinsvård', med tips på vad de tycker om att äta och hur mycket du bör ge dem.

  2. Om du tror att det är varmt nog för att ha dina marsvin ute på vintern måste du se till att ge dem massvis med hö att gräva sig ner i för att hålla sig varma. Om du inte har en välisolerad bur kan det också vara bra att lägga en gammal matta eller filt över buren så att all värme inte försvinner.

  3. Marsvin älskar att röra på sig, så de behöver tillbringa tid på sin gård varje dag. Om din bur har en tillhörande gård, som Eglu Go, är det bara att öppna dörren till gården varje morgon när du matar dina marsvin. Om buren inte har en gård kan det vara en bra idé att låta dina marsvin sträcka på benen varje dag och köpa en separat gård. Om vädret tillåter kan du då sätta ner dina marsvin på gården på morgonen och ta tillbaka dem till buren på kvällen. Det ger dig också ett tillfälle att gosa med dem!

  4. När det kommer till rengöring måste buren och gården till rengöras varje vecka, såvida du inte har många marsvin. Två gånger i veckan är mer än nog, och du kan också plocka bort särskilt smutsiga delar när du tittar till dem varje dag.

  5. Att undersöka marsvinens hälsa och ge dem ett bad bör göras regelbundet, kanske en gång i veckan respektive en gång i månaden. Inget av detta tar speciellt lång tid, även om du har många marsvin. Det tar kanske nybörjare lite längre, men övning ger färdighet, så du kommer snart inte behöver lägga speciellt lång tid på att få bekräftat att dina husdjur mår bra.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än