Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Marsvin med hundar och katter


Om du för tillfället har hundar och katter bör du kanske tänka en extra gång innan du skaffar marsvin. Har du en plats både inne och ute som dina katter eller hundar inte har tillgång till? Även om dina husdjur är de snällaste i världen är marsvin byten, och kommer vara stressande kring större djur. Det spelar ingen roll om dina hundar eller katter är små, de beter sig fortfarande som rovdjur och ger ifrån sig dofter som kan skrämma dina marsvin, även om de bara försöker vara trevliga.


Katter, hundar och marsvin kan acceptera varandra, men all interaktion över hela deras liv måste övervakas. Marsvin rör sig väldigt fort, och du kan inte klandra dina katter eller hundar för att instinktivt reagera på att marsvinet springer iväg. Även en lätt tass på marsvinets rygg för att hindra den från att springa iväg kan ge allvarliga skador eftersom de är ömtåliga djur. Du måste vara närvarande hela tiden de är i samma rum (och helst hålla i ditt större husdjur) så att du kan gå emellan om någonting händer.


marsvin är säkrast avskilda från andra djur
Marsvin är som gladast när de slipper träffa större husdjur

Om du verkligen älskar marsvin och för tillfället har en katt eller en hund kan det vara svårt att skaffa marsvin om du inte har ett varmt trädgårdsskjul eller ett rum i ditt hus som djuren inte har tillgång till. Större djur, framför allt katter, är ofta väldigt intresserade av marsvin och många sitter vid buren och tittar nyfiket på dina marsvin. Det är otroligt stressande för marsvinen, så försök att undvika det om du vill hålla dina marsvin glada och lugna.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än