Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa ett marsvin eller en kanin?


Båda är fantastiska husdjur för både vuxna och barn, och i slutändan handlar det om visuella preferenser och ett par skillnader i kost och livslängd. Marsvin och kaniner behöver ungefär lika mycket plats, men kaniner lever vanligtvis längre än marsvin, ungefär 8-12 år, medan marsvin lever ungefär 5-8 år. Även om marsvin är fantastiska kompanjoner är det lite svårare att ge dem rätt mat eftersom de själva inte kan tillverka C-vitamin på samma sätt som kaniner kan. Med det sagt är dock marsvin extremt snälla husdjur som älskar att bli omhändertagna av dig.

cute baby guinea pigs
Marsvin är otroligt gosiga husdjur


Om du ska köpa ett litet djur att hålla ditt nuvarande husdjur sällskap måste du välja ett av samma art. Även om andra djur kommer komma bra överens med ditt marsvin är de flockdjur, och inget annat djur, inte ens ett annat smådjur, kommer hålla dem sällskap på samma sätt som ett annat marsvin.


Kaniner kan vara otroligt gulliga och lugna varelser, men om du har marsvin är det viktigt att dina kaniner hålls i en annan bur eller gård. De har inte bara olika födobehov, kaniner är också mycket starkare än marsvin och även om de inte menar det är det lätt hänt att kaninen skadar ditt marsvin. En lätt spark från din kanins kraftfulla bakben under lek kan leda till allvarliga skador, så om du funderar på att köpa en kanin för att hålla ditt marsvin sällskap, eller tvärtom, tänk om och välj ett djur av samma art istället.

Kommentarer

Maja, 31 maj 2019

Hej! Jag har tänkt på att köpa ca 3-4 marsvin då jag tycker dom verkar väldigt trevliga. (Har haft 3 kaniner innan) Buren som marsvinen skulle tänkas bo i är en gammal lada med en fd. hästbox. Bra med utrymme osv. Dock är de inte isolerat, men de blåser/regnar inte in. Tänker dock på kylan på vintern, har inte tillgång att ha dom inne. Skulle de funka med värmelampa eller är det bäst att inte köpa marsvin alls? Bor i norra delen av mellersta Sverige.