Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

6 anledningar att skaffa marsvin


 1. Kamratskap
  Marsvin är fantastiska vänner - de är pratglada och gosiga och bildar starka band till varandra och sina ägare. Allt eftersom du tillbringar tid med dessa djur kommer du lära känna dina husdjurs personligheter, och när ni lär känna varandra kommer dina marsvin också bli mer intresserade av dig. Många märker att deras husdjur, när de lärt känna varandra bra, följer efter dem och går längs med stängslet på sin gård för att hålla utkik och se vad ägaren gör, vare sig de städar huset, arbetar eller jobbar i trädgården.

 2. De är toppen för barn
  Marsvin är otroligt snälla djur och kommer tycker om att leka med barn i alla åldra, såvida barnen har lärt sig vara försiktiga. Marsvin är små, fogliga varelser som älskar att bli hållna, klappade och matade av sin ägare. Barn i alla åldrar kan säkert tillbringa tid med sina husdjur - små barn kan sitta på golvet och leka med marsvinen och äldre barn kan ha kul med marsvinen i knäet eller springa runt med dem på gården. Att ha marsvin är kul för hela familjen, men det kommer med ansvar, så det är ett allmänt råd att bara barn över 11 år tillåts ta hand om dem själva. Vuxna har också väldigt roligt med marsvin och tycker ofta att det är lika kul som barnen!


 3. guinea pigs sharing a carrot
  Marsvin är väldigt lugna och snälla

 4. Njutning
  Att ha marsvin är superroligt, men om du aldrig haft marsvin innan har du inte upplevt några av de saker som är oväntat givande med att ta hand om de små liven. T.ex. kan den dagliga sysslan att mata marsvinen med lite färska grönsaker vara superrolig, eftersom du får se dina husdjur jaga varandra för att komma först till godsakerna. En annan rolig sak är att det blir roligare att gå ut i naturen eftersom du kan leta efter roliga eller smaskiga saker till dina marsvin. Efter att du skaffat dem kommer du konstant leta efter extra saftigt gräs när du är ute och går.

  En annan rolig sak med att ha marsvin är att de alla har sin egna lustiga personlighet. Vissa ägaren tycker att de är väldigt bossiga (roligt för en varelse som inte är större än en mango), och andra tycker att de är supermysiga och kärleksfulla. Alla kommer hålla med om att ett friskt marsvin är ett roligt marsvin. Ge dem tillräckligt med roliga saker att leka med så kommer du kunna sitta och studera dem i timmar.

 5. Lätta att ta hand om
  I jämförelse med de flesta andra husdjur är marsvin superlätta att ta hand om. De behöver inga promenader, vaccinationer eller träning, och de kan äta de flesta av dina rester från köket. Moderna marsvinsburar är lätta att rengöra, och den tillhörande gården gör att du slipper flytta dina marsvin från buren varje dag. Att hålla dina marsvin friska och glada är alltså ganska lätt, men denna handbok ger dig lite djupare förståelse för vad de behöver och hur du undersöker dem om du misstänker att de blivit sjuka.

  De behöver dessutom inte så mycket underhållning heller. Så länge de har andra marsvin som kan hålla dem sällskap, ett par leksaker och tillräckligt med plats att springa runt på kommer de vara glada. De är alltså väldigt tacksamma och lätta att ta hand om, så det krävs inte mycket för att känna att du är en bra ägare.

 6. Tävlingar
  Tro det eller ej, men marsvinstävlingar har anordnats i hundratals år. Från tider då det bara fanns ett par olika sorter har det blivit en tradition att visa upp sina fantastiska husdjur på tävlingar runt om i Europa, eller bara få se andra fantastiska marsvin.

  Domarna är marsvinsexperter som väger upp flera olika aspekter innan de bestämmer sig för vem som vinner. De undersöker alla deltagare och tittar på allt från tänder, rumpor och öron till päls och ögon - hela djuret jämförs med en satt rasstandard, och de bästa får en fin rosett att hänga på väggen i buren. Det kanske kan vara värt att prova?
 7. Guinea pig being judged
  Marsvinstävlingar blir allt vanligare

 8. Grupper
  På samma sätt som tävlingar har marsvinsgrupper börjat växa fram runt om i landet. Folk kommer samman för att diskutera hur de tar hand om sina djur, berätta historier eller låta marsvinen leka tillsammans. Om du älskar marsvin och det inte redan finns en grupp nära dig kan du alltid starta en eller hjälpa till på djurrättsföreningar eller förbund som tar hand om övergivna djur.

Kommentarer

Magnus, 13 mars 2019

Hej hej! Tror det är viktigt att förmedla att det här inte är ett djur som passar barn bättre än hund eller häst. Mycket jobb krävs rör att de ska vara friska och må bra. Barn bör inte ha djur överhuvudtaget, men om föräldrar vill ha djur med sina barn bör man börja med guldfisk eller vandrande pinne de första åren. Djurens hälsa måste komma före giriga barn och föräldrars dåliga beslut.