Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket kostar marsvin?


Kostnaden för att ta marsvin beror framför allt på hur många du har. Två marsvin behöver en bur, en gård, mat, vattenflaska, matskål, rent strö och lite rengöringstillbehör. När du köpt de stora sakerna kan du räkna med att spendera ungefär 50kr i veckan på strö, och 50kr på mat. Denna summa ökar inte mycket om du väljer att lägga till ännu ett marsvin, men om du har fyra eller fler måste du förmodligen skaffa en större bur och gård.


Marsvinen själva är vanligtvis billiga att inhandla, vare sig du köper dem från en uppfödare eller en djuraffär. Vad du än väljer kostar de ungefär lika mycket (ungefär 250kr), men kom ihåg att det finns massvis med övergivna marsvin som letar efter hem.

Guinea pigs are great pets
Marsvin är relativt billiga husdjur

Hur mycket kostar det att adoptera marsvin?
Avgifter varierar något, men du kan räkna med att betala ungefär 200kr. Det gör att föreningen som genomför omplaceringen får lite pengar tillbaka på vad de lagt ut på att ta hand om marsvinet. Om du vill ta hand om ett räddat marsvin kan du behöva svara på några frågor, och vissa kan vilja komma hem till dig för att se att du har tillräckligt med plats och rätt sorts hem för att ta hand om marsvin. Bli inte stött om de insisterar på att komma hem till dig, det är vanligt och handlar bara om att de vill att marsvinen ska ha det så bra som möjligt.

Hur mycket kostar det att köpa marsvin?

Det är ungefär samma summa som adoption, ungefär 200kr. Om du funderar på att köpa marsvin från en affär eller uppfödare, fundera först på om du skulle kunna adoptera från ett härbärge. Om du är säker på att du hellre vill köpa dem är det bra att undersöka vad som finns skrivet och sagt om affären eller uppfödaren för att vara säker på att marsvinen mår bra och inte fötts upp av en hona som blivit sjuk av att tvingas avla för många kullar för snabbt.

Kommentarer

Soraya, 21 april 2020

Vi är en familj som gillar hur och vill gärna skaffa en till husdjur eftersom vår förra husdjur dog och det var tre fiskar dom dog inte samtidigt ens dog förra veckan och den andra för en månad och den tredje för en vecka och 2 månader vi skaffa de fiskarna inta samtidigt. Vi är 4 i familjen två killar som är 9 och 4 år och en tjej som är 12 år och en mamma som är 35 år vi kommer från sudan. Mamma Soriya 35 åt Maryam 12 år Yusif 9 år Mohamed 4 år