Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

De 7 största kattraserna

Det är svårt att motstå en supergullig liten katt, men har du någonsin gosat med en stor, fluffig katt med stora björnliknande tassar? Här en lista av våra 7 bästa jättekattraser. Okej, de är inte riktigt jättar, men de är större än de flesta tamkatter, och har personligheter som matchar deras storlek.

#1 - Savannah

Den vackert mönstrade savannahkatten
Den vackert mönstrade savannahkatten

Savannah har i nuläget rekordet för den högsta tamraskatten, med en individ i USA som mäter 43,5cm från tass till axel. Men det är inte den enda anledningen till att savannah är med på denna lista, de kan nämligen också väga upp emot 13kg! Det beror dock helt på hur nära de är sin vilda släkting, servalen. F1 och F2-savannahkatter (servalföräldrar eller mor/farföräldrar) är de största, men senare generationer går snabbt ner till samma storlek som vanliga tamkatter.


#2 - Maine coon

En maine coon med vacker tjock päls
En maine coon med vacker tjock päls

Maine coons ses av många som den största av de tama kattraserna (de har inte hybrider med vilda katter) på grund av deras långa kroppar och relativt tunga kroppshydda. Maine coons kan lätt bli över en meter långa från nos till svanstippen, och kan väga över 11kg. En vikt kring 8kg är dock betydligt vanligare.


En norsk skogskatt med stor fluffig svans klättrar i ett träd
En norsk skogskatt med stor fluffig svans klättrar i ett träd

Den norska skogskatten liknade på många sätt maine coon, men de skiljer sig också mycket åt. En sak de har gemensamt är deras relativt stora storlek, där en norsk skogskatt kan väga upp emot 10kg.


#4 - Ragdoll

En vuxen ragdoll med otroligt tjock och lång päls
En vuxen ragdoll med otroligt tjock och lång päls

Ragdoggkatter är stora, muskulösa och väldigt fluffiga, och kan väga upp emot 9kg, vilket ger dem en plats på listan. Ragdolls är framför allt kända för sin lugna och kärleksfulla natur, vilket kombinerat med den fluffiga pälsen gör dem till perfekta katter att gosa med.


#5 - Highlander

En highlanderkatt på alerten
En highlanderkatt på alerten

Highlander är en ras som fortfarande håller på att utvecklas, men det tros redan bli en av de största kattraserna. Dessa katter kan väga så mycket som 11kg, och kommer i både lång- och korthåriga varianter, och känns igen på sina lätt vridna öron.


En fint mönstrad brittiskt korthår
En fint mönstrad brittiskt korthår

Den minsta av raserna på denna lista är brittiskt korthår. Dessa vackra katter kan väga över 8kg, och är otroligt populära över hela världen. Det är en av de första tamkattsraserna, och den har avlats i över 100år, vilket gör att de har mycket mer historia än de flesta andra raser.


#7 - Chausie


Chausie är en annan tamraskatt med vilda rötter som har en lång kropp med matchande långa ben. Chausiens vilda släkting är djungelkatt, men de som finns på marknaden idag är många generationer ifrån djungelkatten, och deras temperament är precis som vilken tamkatt som helst, fast med ett något mer vilt utseende. De kan väga över 11kg, vilket är varför de platsar på listan.


Bonus - Huskatt

En röd och vit huskatt med vackra långa öron
En röd och vit huskatt med vackra långa öron

Blandraskatter kommer i alla former och storlekar, men får en plats på denna lista tack vare en rekordvinnande katt vid namn Meow. Meow was en tam huskatt som fortfarande har världsrekordet för den tyngsta katten i världen - 18kg! Det är värt att nämna att Meow var dödligt överviktig, och nu för tiden mäter man inga rekord för tyngsta tamkatt för att motverka att folk ger sina katter för mycket mat i förhoppning om att bli kända.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än