Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Låta två katter träffas för första gången

Att introducera en andra katt till ditt hem är väldigt spännande, och det kan vara fascinerande att se hur katter interagerar när de träffar varandra för första gången. Att låta katter träffa varandra kan ibland vara klurigt, men det finns några saker du kan göra för att göra det hela så lätt som möjligt.


En katt tvättar en annan katt
En katt tvättar en annan katt

Separationsfasen

Håll dina katter separerade och låt den nya katten vänja sig vid rummet. Du vill att båda katter ska höra varandra och känna den andras doft innan de träffas öga mot öga. Du kan göra detta genom att mata dem på olika sidor av dörren till rummet, och genom att byta deras sängar regelbundet.


Två katter får mat på samma gång
Två katter får mat på samma gång

Visuell kontakt

Om dina katter verkar okej med att lukta och höra varandra genom dörren utan att de väser eller spottar kan du börja låta dem se varandra. Någon slags barriär som de båda kan se igenom är bäst. En glasdörr är perfekt, men en resebur fungerar också.


Två katter träffar varandra för första gången genom en glasdörr
Två katter träffar varandra för första gången genom en glasdörr

Om du använder reseburar, sätt båda katter i sin bur, lås dörren och ställ dem precis mitt emot varandra. Du vill vara säker på att de kan se varandra, men att de också har möjlighet att vända sig om.

Målet här är att se hur katterna reagerar på varandra. Om dina katter inte fräser kan de vara redo att träffas på riktigt.


Full kontakt

Du kan nu låta dina katter träffa varandra under uppsyn. När du introducerar en ny katt är det vanligt att de fräser och försöker undvika varandra, så var inte orolig om det händer. Se till att det finns en flyktväg ut ur rummet om någon av katterna blir rädd eller aggressiv.


Två katter träffas för första gången
Hur första mötet går beror helt på katternas personlighet

Tips för kattungar

Första mötet kommer förmodligen vara mycket enklare när det är en kattunge som introduceras för en äldre katt. Den vuxna katten kommer instinktivt veta att hen träffar en bebis, och det är mindre troligt att hen blir aggressiv.


En vuxen katt ligger ner med två vackra kattungar
En vuxen katt ligger ner med två vackra kattungar

Om du vill låta två kattungar från olika kullar mötas brukar det också gå ganska lätt eftersom de vanligtvis blir glada för en lekkamrat som kan efterträda deras syskon.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än