Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

En katts första dygn i ett nytt hem


En katt är uppkrupen på Maya Donut kattbädd från Omlet

Ge din nya katt ett varmt välkomnande med Maya Donut kattbädd från Omlet.

Att ta hem en ny katt är ett spännande ögonblick, men det markerar också början på en viktig fas – det första dygnet för din katt i sitt nya hem. Dessa första ögonblick är avgörande för att skapa en känsla av trygghet och bekvämlighet för din nya familjemedlem. Katter, som är kräsna av naturen, behöver tid och tålamod för att vänja sig vid sin nya miljö. I denna guide tittar vi på de steg du kan ta för att se till att din nya lurviga vän får en smidig övergång.

Ge din katt tid att anpassa sig

Tålamod är nyckeln. Resan hem från kattuppfödaren eller katthemmet kan vara överväldigande för en katt. Den plötsliga förändringen i miljön och separationen från bekanta ansikten kan framkalla stress eller ångest. Så det bästa första steget du kan ta är att ge din nya katt det utrymme och den tid den behöver för att utforska sitt nya hem i sin egen takt. De första introduktionerna bör göras på din katts villkor, så att den känner sig trygg och bekväm när den är redo.

En ny katt kan till en början gömma sig bakom dörrar eller under soffor, vilket är helt normalt. Men med lite uppmuntran och tålamod från dig kommer din katt att börja känna sig trygg och bekväm och sakta börja slappna av i sitt nya hem.

Använd bekanta saker i början

Nästa steg för att hjälpa din katt att vänja sig under de första 24 timmarna är att göra den nya miljön bekant. Skapa en miljö som känns trygg och bekant genom att ställa saker som har deras doft i deras nya utrymme. Fundera på att använda din katts säng eller filt från deras tidigare hem någonstans i ditt hem för att ge en känsla av trygghet.

Ställ deras mat, vatten och kattlåda på platser som är lätta att komma åt. Det är bäst att hålla sig till samma mat som din katt åt tidigare och ha tålamod om den inte äter direkt - när den känner sig hemmastadd kommer det att förbättra deras aptit och deras anpassning till sitt nya hem.

Förbered ett tyst rum

För att minimera stress innan du tar hem din nya katt, se till att ha ett tyst rum förberett i förväg som kommer att vara deras utsedda "tysta rum". Det bästa alternativet är ett rum som är lite undangömt dit din katt kan dra sig undan tills självförtroendet börjar öka. Badrum är vanligtvis ett bra val eftersom det är det enklaste rummet att göra rent och ofta är åtskilt från liv och rörelse i ett livligt hus.

Utrusta detta rummet med en säng, ströbricka, mat, vatten och några leksaker så att det kan fungera som en fristad för din katt. Katthuset Maya för inomhusbruk från Omlet är en bra produkt att ställa i det tysta rummet eftersom det är en lugn fristad för katter mitt i kaoset. Det kan krävas lite godsaker och uppmuntran för att vänja din katt vid att använda katthuset, men när de väl gör det, kommer de att känna sig mer avslappnade.

Slutlig frihet för din katt

När din katt börjar visa tecken på att den känner sig trygg i sitt tysta rum har du nått det sista steget under din katts första 24 timmar hemma. Det är dags att gradvis utöka deras territorium - grattis till er båda. Börja med att öppna dörren och tillåt övervakad utforskning runt om i hemmet, så att de enkelt kan komma tillbaka till deras tysta rum. Denna gradvisa introduktion till den övriga hemmiljön gör så att din katt inte känner sig överväldigad och ger den en känsla av trygghet.

Detta är också när du kommer vilja introducera din katt till ett klösträd. När din katt känner sig hemma kommer deras medfödda instinkter lysa igenom och du kommer behöva ett starkt och hållbart klösträd för att skydda dina möbler. Klösträdet Switch är designat av Omlet och är det perfekta valet för att se till att din katt är glad och frisk.

Omlet och din katts nya hem

Att flytta en katt till ett nytt hem kräver tålamod, förståelse och rätt produkter. När det gäller att tillgodose din katts behov kan Omlet hjälpa till. Vi har allt som din katt behöver för att leva ett bra liv. Från mysiga och snygga kattsängar till anpassningsbara klösträd eller innovativa klösträd som stimulerar nyfikna sinnen, Omlet har allt din katt behöver för att kunna leva ett bra liv. Det första dygnet i ett nytt hem sätter tonen för resten av en katts liv i det hemmet. Med dessa tips och Omlets produkter kan du lägga grunden till ett starkt och kärleksfullt band med din katt.

En kvinna gör i ordning klösträdet Switch

Kommentarer

Thomas, 1 november 2019

Hejsan . Jag fick hem en tre årig hona i förrgår och hon gömmer sig än . Hur gör man då?