Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag kastrera min katt?

Smyger din katt ut ett par timmar i jakt på en ny partner? Eller tycks din katt attrahera andra katter till ert hus? Här kan du lära dig om alla fördelar som kommer med att kastrera en katt, och hur kastrering kan förbättra din katts beteende.


”En
Det finns många fördelar med att kastrera både hon- och hankatter

Okastrerade hankatter

En okastrerad hankatt kan bli ett problem eftersom han blir grannskapets tjejtjusare. En hankatt som inte kastrerats kommer regelbundet doftmarkera för att visa sitt revir, kommer vandra långa sträckor för att hitta en löpande hona, och kommer ofta bråka och slåss med andra katter. Regelbundna slagsmål kan deras till dyra veterinärskostnader eftersom det ökar risken att din katt smittas av sjukdomar eller drar på sig en otrevlig infektion.


Okastrerade honkatter

En okastrerad hona kommer locka andra katter till ert hem, hon kommer vara rastlös inomhus och kommer yla och jama högt när hon löper. Du riskerar också att utsätta henne för onödig stress eftersom parningsakten kan vara ganska våldsam.


”En
En okastrerad katt kan vandra längre bort än du tror

Fördelar med att kastrera din katt

Andra fördelar med att kastrera din katt är att det märkbart minskar risken för könssjukdomar och vissa cancerformer. Kastrerade honkatter drabbas i mycket mindre utsträckning av bröst-, livmoder- och livmoderhalscancer, och kastrerade hanar har en minskad risk att få testikel- och prostatacancer.


”Två
Två katter ligger ner och gosar med varandra

Kastrerade katter är oftast vänligare, lugnare och lättare att leva med. Ingreppet som kastrerar katter är i stort sett ofarligt och kostar kring 300kr för en hane och 300-600kr för en hona.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än