Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vilka kaniner ska jag skaffa?


Du kommer bli glad av att höra att det finns hundratals olika sorters kaniner att välja mellan. Kaniner domesticerades (tämjdes) för flera tusen år sedan, och sedan dessa har uppfödare skapat otroligt många kaninsorter i olika former och färger. Även om de alla följer samma enkla mall (fyra ben, två fluffiga öron, ögon på vardera sida av huvudet och en gullig liten svans) finns det stora skillnader i storlek och utseende.


Det finns dussintals olika kaninraser att välja mellan

Eftersom det finns så många att välja mellan har vi skapat en katalog där du kan läsa mer om de olika raserna och se bilder, så att det blir lite lättare att välja. Du kan dock vara säker på att vad du än väljer kommer du inte ångra att du skaffade dessa underbara husdjur.


Om kaninerna ska bo hos någon som inte hanterat eller tagit hand om dessa djur tidigare rekommenderar vi att du väljer en liten eller medelstor ras som är kända för att vara relativt lugna. Holländska kaniner eller hermelinkaniner är t.ex. bra nybörjarraser. Om du köper kaniner till barn är det viktigt att tänka på att det är du som kommer kommer ha främsta ansvar för att ta hand om dem, eftersom barn under 11 eller 12 års ålder inte kan förväntas ta hand om kaniner helt själva. Att ta hand om kaniner är en familjeaktivitet, och yngre medlemmar har en tendens att tappa intresset efter ett tag.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än