Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa kanin eller marsvin?


Kaniner och marsvin är båda fantastiska husdjur, så det kan vara svårt att välja. Det finns dock ett par viktiga skillnader mellan dessa två djur, men båda är växtätare, behöver sällskap av någon av samma art, och en säker bur att bo i.


Båda arter kräver daglig omvårdnad och uppmärksamhet. Om du köper ett husdjur till dina barn måste du vara medveten om att du förmodligen kommer behöva ta hand om dem, såvida dina barn inte är gamla nog att göra det själv. De kommer båda räkna med att du och dina familjemedlemmar tar hand om dem och ger dem vad de behöver, men de kommer bli fantastiska tillskott så länge du ger dem den tid och uppmärksamhet de behöver och förtjänar.


Marsvin och kaniner har olika behov

Den första skillnaden är storlek. Kaniner behöver en något större gård än marsvin. Vi har burar som är perfekt storlek för båda djur på vår hemsida, med möjlighet att förlänga gården. Eglu Go-burarna har inte bara en varm och säker plats inomhus där dina husdjur kan gömma sig och vila under natten, utan är också fästa vid en gård så att dina husdjur kan springa in och ut som de vill.


Den andra skillnaden är mat. Båda arter behöver både torrfoder och färska frukter och grönsaker för att hålla sig friska och glada, men de kan inte äta samma foder. Maten kostar ungefär lika mycket i djuraffärer, men beroende på storleken på dina kaniner kan de behöver lite mer mat än marsvin.


En annan skillnad är sättet de kan röras och hållas. Marsvin är mer ömtåliga än kaniner, så de passar bättre för något äldre barn. Yngre barn (under bevakning) kan hålla och leka med många olika kaninraser, men holländska kaniner brukar vara mest populära eftersom de är lugna och lätta att umgås med.


Kaniner brukar också leva lite längre än marsvin. Ett marsvin lever vanligtvis ungefär 5-7 år, medan kaniner ofta lever tills de är mellan 8-12 år.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än