Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa kaniner eller en katt?


Kaniner och katter är väldigt olika djur med olika behov. Båda kan bli fantastiska husdjur, men vilket som passar dig bäst beror på flera saker. Hur mycket tid har du? Har du en trädgård? Hur mycket pengar har du råd att lägga på dina husdjur?


Båda djur kan hållas inomhus, men det vore bra om de ibland får komma ut. Vi har en utegård som passar för båda djur, så att du kan skapa en plats utomhus där din djur är säkra, kaniner från rovdjur och giftiga växter, och katter från bilar och andra katter.


Kaniner och katter är väldigt olika djur, och de kräver olika saker

Både kaniner och katter kräver uppmärksamhet och tid från dig varje dag. De måste få vatten, mat och social interaktion från sin ägare dagligen. De kräver också regelbundna hälsokontroller, både från dig som ägare och från veterinären, och de kommer båda bli fantastiska tillskott till ditt liv under många år framöver.


Några viktiga skillnader är t.ex. kost (katter är köttätare, men kaniner äter en växtbaserad kost), sällskapsbehov (kaniner måste bo med en kaninkompis), och livslängd. Det är en bra att tänka på om husdjurets livslängd kommer påverka ditt beslut. Även om det finns kaniner som levt otroligt länge (18 år enligt Guinness rekordbok!), brukar katter leva betydligt längre.Kaniner lever vanligtvis i 8-12 år, medan katter vanligtvis lever 12-18 år.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än