Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur ofta ska jag tvätta min kanin?


För de flesta raser kommer friska kaniner väldigt sällan behöva tvättas. Kaniner är väldigt rena djur, och de kommer ta hand om det mesta av rengöringen själva. De kommer slicka på pälsen, och använda sina tassar för att komma åt överallt. De kommer också be om hjälp från sina kompisar; du kommer ofta se kaniner tvätta varandra. Det hjälper dem inte bara att komma varandra närmare, utan håller också alla i buren rena, fina och parasitfria.


De flesta raser kommer bara behöva tvättas om de blir riktigt smutsiga

Om dina kaniner ofta är utomhus, och de har lång päls, kan du behöva borsta och rengöra dem då och då (inte bada dem dock, det bör bara göras i extremfall), men det beror helt på vilken ras du har, och hur smutsiga de blir där de bor. Om du t.ex. har angorakaniner kommer du behöva ta hand om deras päls varje dag.


En sak som är viktig att göra regelbundet är att kolla dina kaniners bak efter tecken på att spillning fastnat i pälsen. Detta gör nämligen din kanins rumpa till ett perfekt habitat för flugor. Detta kan ofta leda till döden, så det är viktigt att du är försiktig. Håll dina kaniner, och deras bur, så ren du kan. Det kan vara bra att speciellt under sommaren städa de smutsigaste delarna av buren när du matar dina kaniner på morgonen och kvällen. Det gör att risken för flugor minskar kraftigt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än