Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kaninparasiter


Dessvärre kan kaniner, precis som de flesta husdjur, drabbas av en rad olika parasiter. De kan leva både i (endoparasit) och på (exoparasit) dina kaniners kroppar.


Endoparasiter orsakar ofta symptom som illamående och sjukdom, medan exoparasiter ibland är så stora att de syns. Några vanliga exoparasiter är:


Loppor - Loppor är små insekter som kan leva på både kaniner och människor. Dessa små parasiter suger blod från sina värddjur, och lämnar efter sig smärtsamma och kliande bett. De kan också bära på en rad olika sjukdomar, som myxomatos (kaninpest), så det är viktigt att behandla ditt husdjur om du misstänker att hen drabbats. Om du märker att din kanin kliar sig mycket, och har mycket mörka saker i pälsen (som blir röda i kontakt med vatten), kan din kanin har drabbats av loppor. Använd en luskam för att kolla igenom pälsen, och köp kaninvänligt loppmedel. Se till att följa instruktionerna noggrant.


Dessvärre kan kaniner drabbas av en rad olika parasiter

Fästingar - Precis som loppor suger fästingar blod. De borrar ner sin mun i kaninens kropp och suger blod tills de är mätta. Då kommer de absolut synas, som stora grå fläckar på din stackars kanins hud. De kan också föra över massvis med otrevliga sjukdomar till dina husdjur, så det är bäst att regelbundet gå igenom din kanins kropp varje vecka. Kolla också gräset du ger till dina kaniner. Du kan få kaninvänliga fästingbehandligar hos din veterinär.


Kvalster - Kvalster drabbar de flesta husdjur. De är inte bara otroligt obekväma, utan kan också utgöra en fara för din kanins hälsa, och bör behandlas så fort som möjligt. Det finns ett par olika sorters kvalster som kan bo på dina kaniner, allt från öron- till pälskvalster. Ägare bör hålla utkik efter kliande, samt sår och bruna fläckar i öronen och vitt mjäll-liknande material på pälsen. En veterinär kommer kunna hjälpa dig med alla dessa problem, så låt det inte gå för lång tid innan du söker hjälp. Vissa av dessa parasiter kan borra sig långt in i dina husdjurs hud och orsaka dem mycket smärta.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än