Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Att välkomna hem en ny hund

Från den nervkittlande bilresan hem till första gången din nya hund utforskar sin nya omgivning - att välkomna en ny hund hem är en fantastisk känsla. Att bli hundförälder betyder att du har mycket roligt att se fram emot framöver, men det betyder inte att det alltid kommer vara lätt. Att välkomna hem en ny hund kan ta tid, men med mycket tålamod, träning och rätt produkter kommer din hund snart att känna sig hemastadd i sitt nya hem.


En hund gör sig hemmastadd på Omlets bolsterbädd i hundkojan Fido Studio från Omlet

En hund gör sig hemmastadd på Omlets bolsterbädd i hundkojan Fido Studio från Omlet.

Ha rätt produkter när du välkomnar hem en ny hund

Oavsett om du välkomnar en ny hundvalp hem eller adopterar en hemlös hund, finns det några produkter du behöver innan de kommer hem. Även om detta inte är en komplett lista, är det bäst att ha dessa grundläggande produkterna innan du välkomnar hem din nya hund.

Den perfekta sängen

För mjuk, för fast, för stor eller för liten. Att hitta den perfekta hundsängen kan vara förvirrande. Men på Omlet har vi tagit bort gissningarna genom att designa en säng som håller hela livet. Topology hundsäng är perfekt för både valpar och äldre hundar, med en memory foam-madrass och avtagbar bäddmadrass för enkel rengöring och med valfria ben för att förbättra hygienen hemma. Se bara till att kolla in vår storleksguide för hundsängar om du skaffar en valp, eftersom du behöver välja hundsäng med tanke på din hunds beräknade fullvuxna vikt.

En trygg vrå

Det är väldigt viktigt att din nya hund känner sig trygg när du välkomnar den hem. En hundbur är idealisk för just detta, och ger en ombonad plats som är hundens egen. Du kan också ställa deras säng i buren för extra komfort eller lägga in en hundfilt för att skapa den perfekta platsen där de kan vila så fort de kommer hem.

Hundleksaker

Att leka med din hund är ett bra sätt att knyta an till den, så se till att etablera detta redan från början. Se till att du har ett utbud av åldersanpassade hundleksaker redo för mycket lek. När din nya hund har upptäckt sin favoritleksak kan den också vara en stor tröst för din hund när du inte är i närheten.

Att komma hem första gången

När du tar hem en ny hund, se till att ha färskt vatten redo i deras hundskål. De kommer sannolikt att vara törstiga efter sin bilresa och behöva gå på toa. Ta dem dit de behöver gå för att gå på toa, oavsett om det är trädgården eller ett toaträningsunderlägg, och ge dem beröm om de går på rätt ställe.

Oavsett om du har en valp eller äldre hund, är det viktigt att inte överväldiga den. Det som för oss är vardagliga händelser som postbilen, grannens bildörr, skällande från en grannhund eller ljudet från centralvärmen, är helt nytt för din valp eller adopterade hund. Se till att du vänjer din hund vid dessa nya syner och ljud genom att göra det till en rolig upplevelse med godsaker, lek och beröm. Du kommer snart att upptäcka att de börjar utforska sin nya omgivning och blir bekanta med hemmets många olika dofter, ljud och syner.

Se också till att alla introduktioner med familjemedlemmar är positiva och att barn inte är alltför högljudda. Integrera din hund i familjen och introducera den långsamt till andra vänner och familjemedlemmar. Socialisering är viktigt men under de allra första dagarna är det bra att hålla besök från andra människor utanför hemmet korta.

Om du hämtade din nya hund från ett hundhärbärge kan den ha gått igenom mycket innan du adopterade den. Även om det är en spännande tid, kan det vara stressigt för din fyrbenta vän att bli adopterad av en ny familj eller ägare. Läs vår tidigare blogg här för att få 7 tips för att hjälpa din adopterade hund att etablera en rutin för att få expertråd om de första veckorna med din adopterade hund.

När natten kommer

De första nätterna med en ny hund kan vara rastlösa. Om du har en valp kommer den sannolikt att behöva släppas ut på natten för att gå på toa, vilket kan störa både dig och dem. Det här stadiet kommer inte att vara länge eftersom att du snart kommer etablera en rutin och vill vänja den vid att uträtta sina behov innan alla går och lägger sig.

Det är inte bara toabesök som kan vara störande på natten. Valpögon och ynkligt gnäll kan vara svåra att motstå när din hund vädjar om att hoppa in i din säng (särskilt när du inte kan sova). Det kan hjälpa att ge din nya hund en bekväm, stödjande säng, som Topology, som de inte kommer vilja lämna. Deras egen säng ska vara en plats som de älskar, så du kanske tycker att det gör den ännu bekvämare med en hundfilt som kan hjälpa dem att komma till ro de första nätterna när allt är nytt.

Första besöket hos veterinären

Du behöver ta din hund till veterinären tidigt. Detta ger din hund möjlighet att få sin hälsa bedömd och schemalägga eventuella vaccinationer. Det är också en fantastisk chans att vänja den vid att sitta i bilen och introducera veterinären som en positiv miljö.

Omlet och din nya hund

Hjälp din nya hund att känna sig hemma snabbt med Omlets utbud av hundprodukter. Från hundsängar som de inte kommer vilja lämna, till lyxiga hundfiltar och trygga hundburar, Omlet har noggrannt designat allt som din valp eller äldre hund behöver för att känna sig hemmastadd och börja bygga en speciell relation med dig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än