Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ta med en valp hem

Det finns ingenting mer spännande än att åka och hämta en ny valp!

Den bästa tiden att ta hem en valp är när den är åtminstone 7 veckor gammal. Det är inte bra för valpar att lämna sin mamma innan dess, så se till att du vet hur gammal just din valp är.


En beaglevalp som kan skälla om hen inte lär sig tyst-kommandot
En beaglevalp som kan skälla om hen inte lär sig tyst-kommandot

Ta hem valpen

När ni hämtar er nya valp bör ni få några saker:
  • Valpens matvanor och näringsbehov - Vänta er att få lite råd från uppfödaren om vad ni ska ge valpen, när ni ska ge hen mat och hur mycket.

  • Någonting som har varit med valpens mamma och syskon - Det kommer ge valpen en lugnande doft som hjälper hen att komma på plats i sitt nya hem.

  • Ett registreringsbevis - Om valpen är renrasig bör du få ett registreringsbevis som skrivits på av uppfödaren.

  • Ett signerat kvitto - Som bevis på betalning.

Förbered ditt hus i förväg

Innan valpen kommer hem till dig, var förberedd på de oundvikliga olyckorna snarare än att försöka hantera dem när de händer. För att se till att valpen kommer bekvämt på plats finns det ett par saker du måste fixa innan ni åker och hämtar hen.
En ung beagle leker med en boll
En ung beagle leker med en boll

Välj ett namn

Det kan låta självklart, men det första du måste göra är att välja ett namn för din valp. Håll fast vid namnet och använd det så ofta det går så att din hund associerar ljudet med sig själv. Och se till att du väljer ett namn som du inte känner sig obekväm med att ropa bland folk!

Hitta en bekväm plats för hunden

Nästa sak är att välja var du ska ha valpen. Hundar vill ha en varm, bekväm, lugn och trygg plats hemma, så se till att skaffa en mjuk och skön säng. Den kan du sedan flytta runt i huset så att valpen slipper vara ensam. Se till att du också ställer fram en skål med rent vatten.
En fransk bulldog tar en tupplur
En fransk bulldog tar en tupplur

Var kärleksfull

Integrera din nya hund i familjen så mycket som möjligt medan du också låter hen upptäcka sina nya miljöer och själv väljer sig vid alla nya lukter. Ju mer kärlek du ger din valp, desto snabbare kommer hen känna sig som hemma, men se till att hela familjen är med så att valpen inte bara knyter an till en person. När valpen kommer hem till er för första gången, se till att ni har ställt fram en skål mat och färskt vatten.

Etablera en rutin

Hundar som djur känner sig trygga om det finns en rutin, så bestäm när hen ska matas under dagen. När det har bestämts bör ni se till att hålla er till det.

Saknar valpen sin gamla familj?

Ja, det kommer hen göra, och när hen lämnas ensam över natten kan hen bli ledsen och orolig. Det är okej att låta valpen sova i sovrummet de första nätterna, men så fort hen kommit på plats måste ni uppmuntra hen att sova ensam. Lugna hunden genom att prata med en mjuk röst. Om ni redan har en annan hund är det bra att separera dem de första nätterna så att de inte bråkar när ni sover. Att lägga en varmvattenflaska i sängen kan göra att de känner sig lugnare eftersom det påminner dem om värmen från mammans kropp, men se till att det den inte är för varm.
En gullig liten labrador tar en tupplur
En gullig liten labrador tar en tupplur

Adoptera en hund

Om du adopterar en hund måste du vara medveten om att hen kan ha upplevt mycket stress. Att adopteras av en ny familj eller ägare är jobbigt för en hund, så försök att se till att det blir så bekvämt och avslappnat som möjligt. Om du har barn är det viktigt att du låter dem möta hunden innan ni tar hem hen, så att ni vet att hunden är bra med barn. När ni adopterat hunden och tar med hen hem, låt hen utforska sitt nya hem och ta med hen ut på små promenader så att hunden kan vänja sig vid alla lukter. Nyckeln till att få en adopterad hund att känna sig hemma är tid.


Boka tid för koll hos veterinären

Se till att berätta för din veterinär att du ska skaffa en hund och boka en tid för hälsokontroll så fort du fått hem valpen. Att åka dit är det perfekta sättet att vänja din hund vid att åka bil.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än