Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hämta hem din nya hundvalp

Det finns inget mer spännande än att ta hem din nya hundvalp. Men trots allt det roliga som väntar kan det också vara en utmanande tid. I den här guiden kommer vi att berätta om allt du kommer behöva de första veckorna och hur du bäst hjälper din nya familjemedlem att känna sig hemmastadd. Att skaffa hundvalp är att ge sig ut på en galet spännande resa, så gör dig redo för resan med denna guide.

Den bästa åldern för att hämta hem din nya hundvalp

Först och främst bör din valp vara minst 8 veckor gammal innan du hämtar hem den. I USA har många stater gjort detta till lag, vilket innebär att uppfödare, djurhandlare och djuraffärer inte får sälja valpar under denna ålder. Den främsta anledningen till detta är att valpar ofta inte har lärt sig äta ordentligt före denna ålder. De första veckorna av en hundvalps liv är också en tid när de lär sig socialisering och att inte lekbitas från deras mamma och kullkamrater.

När den första tiden har gått och det äntligen är dags att hämta din valp, finns det några saker du kan förvänta dig att få från uppfödaren:

Din hundvalps kostbehov

Din uppfödare bör ge dig information om vilken mat din valp har ätit, vilken tid den har ätit och hur ofta den har blivit matad. Under de första veckorna när din valp är hemma bör du inte avvika från detta, för att undvika magbesvär.

Påminn dem om deras första hem

Vissa uppfödare kommer att ge dig en hundfilt eller en tygbit med valpens mammas doft att ta med dig hem. På så sätt kommer din valp att ha något bekant och tröstande för dem när de flyttar från sitt första till sitt permanenta hem.

Dokumentation

Innan du tar hem en ny valp, se till att uppfödaren ger dig följande dokumentation:

  • Kopior på hälsointyg från valpens mamma och pappa
  • Information om eventuella vaccinationer din valp har fått
  • Information om märkning med microchip
  • Försäkringsinformation
  • Ett undertecknat kvitto på köpet
  • Om du har valt en hund med stamtavla, ett certifikat på stamtavlan

Om uppfödaren inte vill ge dig detta är det klokt att gå därifrån.

Välj namn

Beroende på ras lever hundar i genomsnitt i 13 år - din valp kommer att bli en ny familjemedlem och behöver ett namn som alla kommer att kalla den och älska den som. Att välja valpens namn är inte alltid så lätt, särskilt innan du tar hem den och ser deras personlighet skina igenom. Men när du väljer ett namn tidigt, kommer du att kunna få din valps uppmärksamhet för träning snabbare.

För lite inspiration är några av de mest populära hundnamnen i Storbritannien 2023 Daisy, Max, Bella, Charlie och Buster. Men om du fortfarande inte kan bestämma dig, läs vår Hur du väljer rätt namn till ditt husdjur blogg för att få tips på hur du bäst väljer ett namn som passar just din hundvalp.

Inflyttningspresenter

Förutom att se till att din valps uppfödare ger dig ovanstående dokument, är det viktigt att du som ny ägare är så förberedd som möjligt. Så för att din valp ska kunna känna sig hemma behöver du ha några produkter redo när den kommer hem första gången. Du kan hitta vår kompletta inköpslista för en ny valp i vår blogg här, men viktigast av allt är att du måste ge din hundvalp en bekväm plats att sova på. Hundar sover väldigt mycket och hundvalpar sover ännu mer. Och med mycket menar vi upp till 20 timmar om dagen. Så med så mycket tid för att vila, är det viktigt att vi som husdjursföräldrar ger dem en bra säng.

Vår Topology hundsäng är idealisk för att vara med din nya familjemedlem från att den är valp till fullvuxen. Och tillsammans med vår quiltade bäddmadrass förblir Topology oförstörbar även när den råkar ut för knivskarpa valptänder och olyckor. Dessutom ger den ortopediska memory foam-madrassen förstklassig komfort och den där härliga insjunkningskänslan för en riktig drömsömn.

Etablera en rutin

Hundar är husdjur som blir trygga av rutiner. Det är bra att din uppfödare redan har fastställt på vilka tider din valp har ätit, men nu när den är hemma bör du också schemalägga tider för lek och toabesök.

Det kan ta lite tid för din valp att anpassa sig till sitt nya hem, så du bör också ge den gott om tid att utforska sin nya omgivning. En hunds luktsinne är någonstans mellan 10 000 och 100 000 gånger mer exakt än vårt, så de kommer inte bara att se nya människor, saker och platser, utan de måste också ta in alla nya dofter.

Besök veterinären

Ett tidigt besök hos veterinären är viktigt för att vänja din hundvalp vid sina nya omgivningar. Kontakta din veterinär och boka tid för en hälsoundersökning innan du tar hem din hundvalp. Detta är också det perfekta tillfället att vänja din nya hund vid att resa i bil.

Saknar de sin mamma?

Valpar etablerar ett nära band med sin mamma och kullkamrater innan de flyttar in i sina nya hem. Naturligtvis kommer de att missa den här tiden, men lyckligtvis är det bara tillfälligt. Men de första nätterna i ditt hem kan vara lite oroliga, eftersom de anpassar sig till att de inte längre är med sin mamma.

Ha det tyst och lugnt hemma för att skapa en lugnande atmosfär under din valps första nätter. Glöm inte att ge dem filten som du eventuellt fick av din uppfödare för att påminna dem om deras mamma. Det är inte ovanligt att de gnäller eller skäller och det är helt okej att trösta dem tills de känner sig trygga när de är ensamma.

Omlet och din hundvalp

På Omlet gör vi det lättare att äga en hund. Från spänningen i att ta hem din nya valp till deras högljudda beteende som tonåring, vi vet att husdjursägande har sina toppar och dalar. Det är därför vi designar innovativa produkter som Topology hundsäng, Fido Studio hundbur och designerhalsband och koppel, som gör resan inte bara enklare utan även roligare för både ägare och husdjur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än