Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du ger din hund örondroppar

Vissa hundar har stora fladdrande öron som blodhunden och andra har uppstickande, vargliknande öron som alaskan malamute.

Såvida din hund inte har väldigt känsliga öron är det väldigt lätt att ge hen örondroppar. För att göra det ännu lättare är det alltid bra att vänja din hund vid att få sina öron (och andra delar av kroppen) berörda från en tidig ålder. Det gör att hen kan känna sig mer bekväm när du måste ge hen örondroppar.


En blodhund med långa hängande öron
En blodhund med långa hängande öron

Det bästa sättet att ge din hund örondroppar

Använd en stilla och lugnande röst genom hela processen och belöna din hund med massvis med beröm. Ha en godisbit nära till hands att ge hen när du är klar. Undvik att använda en upphetsad röst så att hunden håller sig lugn och stilla, och kom ihåg: om du gör denna upplevelse positiv kommer det vara mycket lättare nästa gång.

Örondroppar kan behöva ges flera gånger om dagen, men gör alltid som din veterinär sagt. Det kan vara bra att värma dropparna något i en skål med varmt vatten innan du ger dem, så att de lättare kommer ut ur flaskan. Sätt dig på knä bakom din hund och håll hen mellan dina ben.

  1. Lyft sakta upp en av hundens öron och håll tillbaka det.
  2. Stoppa in flaskan i öronöppningen. Gå aldrig längre in än vad du måste eftersom det kan skada hundens hörsel.
  3. Massera försiktigt längst ner på örat så att medicinen kommer hela vägen ner i öronkanalen, och upprepa sen i andra örat.

En hund som får örondroppar
En hund som får örondroppar

Hundöron kan bli väldigt varma och fuktiga, vilket gör att de är perfekta ställen för bakterier att bygga bo i. För att behandla öroninfektion eller skabb ger veterinären ofta örondroppar. De kan också ge dem för att användas efter simning för att döda bakterier som kan plockas upp i vattnet.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än