Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför tycker katter inte om att bli klappade på magen?

De flesta, men inte alla, katter kommer vara väldigt beskyddande över sin mjuka mage, så förbered dig på försvarsattacker om du bestämmer dig för att försöka kittla din katt på magen.


”En
De flesta katter gillar att bli kliade, så länge du inte närmar dig deras mage

Vissa katter kommer komma till dig för att få kärlek och uppmärksamhet, och kommer sträcka ut sig framför dig för att bli klappade, men när du lägger din hand för att kittla dem på magen blir de plötsligt som galna och börjar bitas och rivas. Det är en försvarsreaktion; magen är förmodligen kattens känsligaste plats på kroppen när det kommer till rovdjur. I det vilda skulle en katt som fått skador på magen lätt dö om någon av de vitala organen skadades. Även om du inte är ett hot för din katt kommer instinkten visa sig, och de kommer försöka försvara sig.

Att din katt rullar runt och visar upp sin mage kan ses som ett tecken på att hen känner sig bekväm och säker. Det betyder att hen litar på dig och inte känner sig total, men var försiktig - attityden kan ändras på en sekund. Såvida du inte är helt säker på att hen tycker att det är okej bör du hålla dig borta från magen.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än