Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför måste katter sova så mycket?

Om du har en katt eller har haft katter förut så vet du att de tillbringar större delen av sin dag med att sova. Det betyder inte att du har en lat katt, detta beteende är helt naturligt. Vilda katter sover massvis för att behålla sin energi, så att de är alerta och redo att jaga när tillfälle ges. Tro det eller ej, men det är av precis samma anledning som din soffälskade katt sover hela dagen.


”En
Vi lovar, det är inte bara din katt som älskar att sova

En annan anledning att katter kommer sova mycket under dagen är att de är crepuscularer. Det betyder att de är som mest aktiva runt gryning och skymning. När du matar din katt på morgonen kommer hen därför gå rakt till sin favoritplats och vila större delen av dagen.

Katter kan sova upp till 16, eller till och med 20 timmar om dagen, men större delen av tiden vilar hen bara snarare än sover djupsömn. Katten vilar alltså, men är fortfarande medveten om sin omgivning. Du kommer ofta se vilande katter röra på öronen som små radarskivor som vänds mot ett ljud de hört. De gör detta för att snabbt kunna agera om de tror att de är i fara.

Katter kan också sova djupt och drömma. Denna sorts sömn sker dock oftast i små omgångar, och de går in och ut ur djursömnen medan de vilar.

Du kommer märka att katter sover mer allt eftersom de blir äldre. Om du har en kattunge kommer du märka att hen kan gå från djupsömn till helt vaken på ett ögonblick, det är helt normalt.

Om din katt sover mycket och verkar höglös och ointresserad av mat och matten kan någonting vara fel. Det är bäst att ta med hen till veterinären för en undersökning för att vara på säkra sidan.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än