Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför knådar katter dig med sina tassar?

Många kattägare har en katt som älskar att knåda med sina tassar när hen sitter i ditt knä. Anledningen bakom detta beteende hos vuxna katter är inte helt klart, men det kan vara väldigt roligt och gulligt (så länge katten inte drar ut sina klor).

Ibland när din katt knådar dina ben kommer du känna rytmiska stick av vassa klor, och det kan göra ganska ont. Även om du vet att de älskar dig finns frågan alltid där varför de så gärna vill massera dig med vad som känns som små knivar.


”En
Man är inte helt säker på varför katter verkar tycka om att knåda med tassarna på människor

Här är de fyra främsta teorierna om varför vuxna katter tycker om att knåda oss med sina tassar:


1. De associerar det med att vara en kattunge.

Kattungar masserar sin mammas bröstvårtor när de diar för att få ut mer mjölk. Allt eftersom kattungarna blir större associerar de denna knådande rörelse med en känsla av bekvämlighet, även om det inte finns något belöning.


2. De tycker om att sträcka på sina klor.

De flesta av oss kan uppskatta att sträcka rejält på oss, och katter är likadana. De har massvis med små ben, ligament och senor i tassarna som de sträcker ut när de knådar. Det kan vara en av anledningarna, att de helt enkelt tycker det är skönt att sträcka på sig.


3. De ger dig kärlek.

Katten kanske njuter av din uppmärksamhet så pass mycket att hen vill ge dig någonting i utbyte.


4. De är fortfarande delvis vilda.

Vilda katter bygger bon för att föda sina ungar. De gör detta genom att trycka ner växter och skräp runt platsen. Det är möjligt att denna naturliga instinkt visar sig hos tamkatter genom knådandet.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än