Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför äter katter gräs?

Vanligtvis är det helt normalt att både hundar och katter äter lite gräs ibland, och det är ingenting att oroa sig över. Det finns ett par anledningar till detta beteende. Gräs är laxativt och kan framkalla kräkningar, så det är möjligt att katten försöker bli av med någonting de ätit. Det kan dock också handla om att de försöker få i sig viktiga näringsämnen.


”En
Det är inte helt ovanligt att se husdjur äta gräs

Laxativ

Det är ingen hemlighet att katter tillbringar stora delar av sin dag med att hålla sin päls i toppform. All denna rengöring kan leda till att de sväljer mycket hår, vilket kan blockera matstrupen och göra dem förstoppade. Man tror att katter äter gräs för att självmedicinera sina matsmältningsproblem och få igång systemet igen.


För att kräkas

Vissa katter kommer jaga och leta efter mat, samtidigt som de äter det du ger dem. När en katt äter byten de dödat är det troligt att hen kommer få i sig hår, fjädrar och ben som de inte kan smälta. Dessa katter kommer sedan ofta äta gräs, som de inte heller kan smälta, för att försöka bli av med sakerna i magen de inte kan bryta ner.


Näring

Gräs innehåller folsyra, som är en viktig vitamin för produktion av hemoglobin. Det är möjligt att katter instinktivt vet att gräs är bra för deras hälsa och därför väljer att äta det.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än