Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför älskar katter kattmynta?

Kattmynta är en växt som tillhör nepetasläktet. Om du ser din katt rulla runt, dregla ymnigt och agera som att hen vore hypnotiserad är det troligt att hen har hittat kattmynta. Ingen förstår helt varför katter älskar kattmynta så mycket, men den främsta teorin är att det aktiva kemiska föreningen (nepetaloctone) härmar feromonerna för njutning och möjligtvis sex. Om det är sant eller inte kan vi inte vara säkra på, men det står klart att ämnet frambringar märkliga beteenden hos katter.


”En
Katter blir som galna av kattmynta

När katter luktar på kattmyntan åker nepetalactonet in i nosen och orsakar en reaktion som kan ändra kattens beteende. Vissa katter kommer rulla runt i myntan, andra äta den, vissa kommer fortsätta lukta på den, och andra kommer inte påverkas alls.


”En
En katt blir kliad på hakan av sin ägare

Varför är min katt inte intresserad att kattmynta?

Kärleken till kattmynta är nedärvt. 70% av alla katter reagerar på kattmynta, men om din katt inte gör det är det ingenting att oroa sig över. Katter älskar andra saker, så det kanske fungerar bättre att leka med en leksak med fjädrar eller en klösmöbel.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än