Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Välj en andra katt

Även om katter verkligen älskar sina ägare kommer en annan katt förmodligen alltid vara deras bästa vän. En extra kattvän (eller partner in crime) ger dem extra mental och fysisk stimulans, och en varm kudde att sova på.


Två katter sover tillsammans med en som använder den andra som kudde
Två katter som tycker om att vara varandras kudde

Hur du väljer en andra katt

Om du har bestämt dig för att skaffa en katt till är det några saker du måste tänka på innan du slår till. Du måste noggrant tänka på temperament, ålder och kön hos både din nuvarandre katt och den du funderar på att skaffa.


Temperament

Först måste du utvärdera din katts personlighet. Det viktigaste att tänka på är att det är bäst att ha katter med liknande energinivåer, annars kan det lätt bli bråk. Om din katt är tyst och blyg är det värsta du kan göra att komma hem med en livlig och tuff kompis. Välj en annan lugn katt så att ingen blir mobbad av den andra.


Två katter i ungefär samma ålder och med samma temperament brukar komma väl överens
Två katter i ungefär samma ålder och med samma temperament brukar komma väl överens

Ålder

Nästa sak att tänka på är ålder. Katter i ungefär samma ålder kommer oftast bättre överens. Att introducera en ung katt för en åldrande katt med mindre energi kan leda till problem.

Om du redan har en katt kan du kanske ha funderat på att skaffa en katt till för att hålla din äldre katt sällskap. Även om det är bäst att ha två katter som är ungefär lika gamla kan en äldre katt tycka om att ha en ung lekkamrat, och kan till och med ta den yngre katten under sina vingar, nästan som en förälder.


En äldre katt tvättar en yngre katts päls
En äldre katt tvättar en yngre katts päls

Kön

Den sista saken att tänka på är kön. Bråk om dominans är vanligare när katterna är samma kön, så det är bäst att ha en hona och en hane.


Två honkatter kommer överens
Två honkatter kommer överens

Om båda dina katter tror att de är alfakatten kommer de konstant bråka för att bestämma vem som ska vara ledare.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än