Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pälstyper

Tänk på sphynxkatten cat, brittiskt korthår och maine coon. De har alla underbara personligheter, men känns igen på sin ikoniska päls - hårlös, kort och lång. Varje pälstyp kommer i olika mönster och färger, så det finns massvis med olika kombinationer att välja mellan.


Långhårig sibirisk katt
Långhårig sibirisk katt

Hårlösa katter

Precis som namnet antyder är pälsen på en hårlös katt i stort sett obefintlig. Dessa raser har dock en mocka-lik päls med väldigt tunnt hår. Hårlösa katter måste badas regelbundet eftersom de inte har hår som suger upp oljan som huden producerar. Det är också känsliga för extrema temperaturer och att bränna sig i solen, så du måste hålla koll på dem när de är ute i kylan eller solen.


En hårlös sphynxkatt
En hårlös sphynxkatt

Hårlösa raser är t.ex. sphynx, bambino, och peterbald.


Korthåriga katter

En korthårig katts päls är som längst 4cm. De kräver ganska lite från dig när det kommer till pälsvård, eftersom pälsen är kort nog att de kan ta hand om den själv.


En korthårig katt ligger i ett träd
En korthårig katt ligger i ett träd

Det finns massvis med korthåriga katter, t.ex. brittiskt korthår, burma, manx, bengal, och savannah, för att nämna några.


Långhåriga katter

Pälsen på en långhårig katt kan växa sig nästan 13cm lång, vilket kan göra att de behöver ganska mycket vård. Det gäller speciellt när katten blir äldre och inte kan tvätta sig själv på samma sätt. Långhåriga katter fäller också mycket mer än korthåriga, så var beredd på att behöva städa bort mycket katthår från soffan.


En maine coon med fantastisk lång päls
En maine coon med fantastisk lång päls

Långhåriga kattraser är t.ex. norsk skogskatt, maine coon, ragdoll och perser.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än