Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du väljer rätt katt för dig

Katter kommer i massvis med olika former, storlekar, färger och pälstyper, från den märkligt vackra sphynxkatten med sin pälslösa kropp till den imponerande håriga maine coon.


En maine coon med stor fluffig svans
En maine coon med stor fluffig svans

Använd vår raskatalog för att ta reda på vilka katter som är bäst i en familj, vilka som fungerar som innekatter, och vilka som kommer bäst överens med hundar. Du kan till och med lära dig vilka katter som är bäst på att fånga möss om du vill.


Hur du väljer katt

Vi vet alla att det är lätt att välja katt efter deras otroligt gulliga utseende, och vem kan inte falla för en brittiskt korthår men mjuka, gigantiska tassar och vackra ögon?


En vacker röd brittiskt korthår ligger på golvet inomhus
Brittiskt korthår har blivit en väldigt populär ras de senaste åren

Det är dock viktigt att tänka på kattens specifika behov och personlighet för att se till att de passar in i din livsstil. Cornish Rex är en otroligt vacker katt, men denna atletiska lilla akrobat är väldigt känslig för både varmt och kallt klimat och kräver mycket mental och fysisk stimulans.


Ha inte för bråttom när du ska skaffa katt

Se till att du tar tid på dig att välja katt. Det är aldrig bra att ta ett förhastat beslut, och kom ihåg att det är ett åtagande som kan vara i över 20 år.


En liten kattunge med vackra ränder
En liten kattunge med vackra ränder

Välj en katt som passar din livsstil

Karaktärsdragen du vill ha hos en katt beror helt på din nuvarande levnadssituation, och vad du vill få ut av att vara kattägare. Katter kan vara väldigt självständiga och nästan vilda, eller otroligt beroende av uppmärksamhet.


En lat katt sover under en filt
En lat katt sover under en filt

Saker du bör fråga dig själv innan du bestämmer dig för vilken katt du ska skaffa

Genom att svara på dessa frågor kan du börja få en bild vad vilken sorts katt som passar dig bäst, och sen kan du använda vår raskatalog för att hitta din favorit.


Vilken sorts katt ska jag skaffa om jag är allergisk?

Att vara allergisk mot de gulligaste husdjuren i världen kan inte vara lätt, men få inte panik. Det finns några fantastiska kattraser som passar för allergiker. De kallas hypoallergena katter och fäller inte lika mycket hår som de flesta andra raser. Det gör det möjligt för allergiker att bli kattägare.


En vacker hypoallergen russian blue på ett varmt element
En vacker hypoallergen russian blue på ett varmt element

Våra favoritraser bland med allergivänliga katterna är devon rex och russian blue, men om du vill välja en egen favorit kan du läsa delen 7 bästa hypoallergena kattraserna.


Bra innekatter

Det finns många kattraser som älskar att tillbringa sin tid inomhus, ta upp plats i soffan och stjäla de mjukaste kuddarna, men inte alla katter blir perfekta knäkatter.


En orientalisk långhår med vacker röd päls, en perfekt innekatt
En orientalisk långhår med vacker röd päls, en perfekt innekatt

Här är en lista över de 5 mest populära innekatterna:

  1. Brittiskt korthår
  2. American curl
  3. Perser
  4. Ragdoll
  5. Russian blue

För att lära dig mer om huruvida du bör hålla din katt inomhus eller låta den komma ut och utforska, läs Inne- eller utekatt.


Ska jag ha en kattunge?

Om du funderar på att skaffa en kattunge måste du veta att du måste låta hen få växa upp. Det kan ta upp till sex månader innan syn och balans utvecklas helt, och hen kommer konstant försöka testa gränser. Du måste vara en uppmärksam förälder i ungefär ett år, och vägleda hen på vägen från kattunge till vuxen katt.


En växande kattunge går på gräset i trädgården
Kattungar innebär ganska mycket ansvar under den första tiden i deras liv

Eller ska jag adoptera en äldre katt?

Alternativet till att skaffa kattunge är att adoptera en vuxen katt. Det kan vara lättare att adoptera eftersom äldre katter vanligtvis inte kräver lika mycket tid och uppmärksamhet. Katter lever ofta i över 20 år, så du kommer fortfarande få ha ditt husdjur under en lång tid, och samtidigt ger du en övergiven katt ett kärleksfullt hem.


En huskatt vandrar runt i trädgården
En huskatt vandrar runt i trädgården

Om du adopterar en äldre katt från ett härbärge kommer du också ge plats för en ny katt som kan räddas. Sök på internet efter katthem, det finns så många att något förhoppningsvis kommer ligga nära dig.


Använd vår katalog för att hitta rätt katt

Använd vår raskatalog för att läsa på om över 100 olika kattraser, så att du kan lära dig allt du behöver och jämföra för- och nackdelar mellan de raser du funderar på.


En bengal med fantastiska fläckar på pälsen
En bengal med fantastiska fläckar på pälsen

Du kan också gå igenom massvis med bilder på katter för att göra ditt val lättare, eller bara göra din dag bättre!Kommentarer

Det finns inga kommentarer än