Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

De 7 mest intelligenta kattraserna

Intelligens hos katter kan inte mätas med hur snabbt de kan läsa en bok, utan hur de kan tränas, deras interaktioner med andra djur, och deras förmåga att anpassa sig till nya situationer. Här är 7 av de mest intelligenta kattraserna på marknaden.

Om du vill upptäcka fler smarta raser, använd vår raskatalog. Du kan leta igenom över 100 kattraser och använda vår 5-stjärniga intelligensbetygssystem för att hitta de smartaste.


#1 - Abessinier

En vuxen abessinier ligger och tittar ut genom fönstret
En vuxen abessinier ligger och tittar ut genom fönstret

Abessinier är väldigt självständiga i sig själva och har en överlägsen utstrålning. Vi ser dem som intelligenta eftersom de älskar att interagera med sina ägare, och är som gladast när de är mentalt stimulerade.


#2 - Siames

En siames ligger ner och får en välförtjänt vila
En siames ligger ner och får en välförtjänt vila

Siameskatter är förmodligen de mest intelligenta katterna som finns. De försöker alltid hitta på hyss, och deras nyfikna natur gör att de älskar att utforska alla delar av huset. Rasen svarar ofta bra på träning, och många ägare säger att deras siameser kan göra trick.


#3 - Bengal

En väldigt smart och social bengal
En väldigt smart och social bengal

Dessa sociala katter älskar mänsklig interaktion, vilket är ett tecken på intelligens. De kommer ofta “prata” med dig med små glada mjauande. De älskar att klättra och hoppa, och utforska sin omgivning. Många bengal-ägare säger att deras katter älskar vatten och har lärt sig att apportera.


#4 - Burma

En intelligent svart burma som älskar mänsklig interaktion
En intelligent svart burma som älskar mänsklig interaktion

Burmakatter beskrivs ofta med att de har en hundlik personlighet eftersom de älskar mänsklig interaktion och är väldigt smarta. De är väldigt sociala katter som mår bäst vid din sida, där de kan få så mycket uppmärksamhet som möjligt. De kommer bra överens med barn och hundar, vilket också kan vara ett tecken på intelligens.En smart och nyfiken cornish rex
En smart och nyfiken cornish rex

Cornish rex är en smart och nyfiken kattras som kommer utforska varje vrå i ditt hus om du låter dem. De älskar att leka lekar med dig, så var beredd på att få en katt som kommer tjata tills de får din uppmärksamhet.


#6 - Savannah

En väldigt aktiv och intelligent savannah
En väldigt aktiv och intelligent savannah

Savannahkatter är otroligt aktiva, och många har ett temperament som kan liknas vid vildkatter. Det gör att de är väldigt intelligenta och kräver mycket lekar och/eller promenader i koppel för att hålla sig mentalt stimulerade.


En scottish fold som mår som bäst med mycket uppmärksamhet
En scottish fold som mår som bäst med mycket uppmärksamhet

Scottish folds älskar leksaker som testar deras psykiska kapacitet, t.ex. pussel. De älskar att interagera med sina ägare och mår som bäst när de får mycket uppmärksamhet. Denna kattras kräver en lekstund när du kommer hem från jobbet för att inte bli uttråkade.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än