Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

De 7 bästa kattraserna med barn

Att ha katt är ett superbra sätt att lära dina barn viktiga sociala egenskaper som ansvar, respekt och tålamod. De är fantastiska som första husdjur för en familj eftersom de kräver ganska lite och är lätta att ta hand om. Precis som med hundar finns det vissa kattraser som passar bättre för en livlig och aktiv familj. Även om de följande raserna fungerar bra med energiska barn är det viktigt att lära barnen att respektera katten och vara försiktig med hen. Det gör att du kan vara säker på att både katten och dina barn får det bästa möjliga ut av relationen.

Så, vilka kattraser kommer bäst överens med barn?


#1 - Abessinier

En flicka håller sin vackra abessinier
En flicka håller sin vackra abessinier

Abessinier är lojala, kärleksfulla och en av de mest lekfulla kattraserna. De är väldigt aktiva och nyfikna, och kan bli perfekta lekkamrater för dina barn. Rasen håller sig alltid aktiva, och älskar att klättra. Deras atletiska utforskande kommer underhålla hela familjen. Abessinier är intelligenta, och med klickträning kommer du till och med kunna lära dem trick!


#2 - Burma

En burmakatt sitter på ett staket
En burmakatt sitter på ett staket

Burmakatter är fantastiskt barnvänliga. De är kända för sin lekfullhet och kärleksfulla natur, och du och din familj kommer konstant underhållas av deras upptåg. Burmakatter kan ibland också lära sig att apportera, så de kan vara ganska hundlika. De bryr sig inte om ifall huset är livligt och högljutt, så länge de får massvis med kärlek och uppmärksamhet från barnen.


#3 - Maine coon

En barnvänlig main coon
En barnvänlig main coon

Main coon är en kärleksfull och uppmärksamhetsrtörstande katt som kan anpassa sig väldigt väl till en livlig familjesituation. De är väldigt snälla och tycker om att leka, vilket gör det till en perfekt all-round-katt.


#4 - Manx

En tabby manx som älskar barn
En tabby manx som älskar barn

Manxkatter är kända för att inte ha någon svans. Det är bara en av anledningarna till varför de är en bra ras att ha kring barn, men avsaknaden av svans betyder att det inte finns någon lockelse att dra i den! Manxkatter är roliga att ha hemma, och precis som burmakatter kan man ibland se dem apportera. De tycker också om höga höjder, så bli inte förvånad om du hittar din manx uppe på en dörr.


#5 - Ragdoll

En grå och vit ragdoll som kommer bra överens med barn
En grå och vit ragdoll som kommer bra överens med barn

Denna ras har fått sitt namn efter sina slaka egenskaper. De är kända för att helt slappna av när man plockar upp dem, precis som en trasdocka (ragdoll betyder trasdocka på engelska). De är otroligt avslappnade och kärleksfulla katter som fungerar bra tillsammans med barn på grund av sin avspända natur.


#6 - Siames

En barnvänlig siames
En barnvänlig siames

Dessa katter älskar att leka, och är väldigt snälla och sociala varelser. De kommer underhålla dina barn i timmar, eftersom de älskar att leka med leksaker och hitta på bus allt eftersom de utforskar sina omgivningar.


#7 - Perser

En trefärgad perser som älskar att leka med barn
En trefärgad perser som älskar att leka med barn

Dessa katter är otroligt populära, inte bara för att de är så söta, utan också för att de är väldigt lugna men lekfulla. De älskar mänsklig vänskap och är kända för att vara väldigt tålmodiga med lekfulla barn.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än