Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du får din katt att sluta jaga

Precis som för lejon, tigrar och geparder är jakten en naturlig instinkt för din katt, och ibland är det enda sättet att hindra dem från att leva ut denna instinkt att hålla dem inomhus. Om du har problem med att din katt jagar men ändå vill att hen ska vara utomhus finns det sätt du kan hindra dem, helt eller delvis, från att jaga.


”En
Katter är födda att jaga, och det kan vara svårt att vänja dem av vid det

Om din katt är en stark jägare är det ännu viktigare än vanligt att du regelbundet avmaskar hen. Vilda fåglar och mindre däggdjur kan bära med sig parasiter, och om din katt drabbas kan hen lätt smitta även dig.


Gryning och skymning

Katter jagar som mest vid gryning och skymning, så en enkel sak att göra är att hålla dem inomhus under dessa tider på dygnet.


Bjällror

Många katthalsband kommer med en bjällra som varnar andra djur för din katt. Om du känner att bjällran inte är tillräckligt kan du sätta på fler på halsbandet. Det är dock väldigt viktigt att du ser till att halsbandet har ett säkerhetsspänne.


”En
Bjällror på kattens halsband kan göra att fåglar kommer undan

Mata katten

En hungrig katt är mycket mer benägen att ge sig ut efter annan mat. Vi säger inte att du ska ge din katt mer mat än hen behöver, men håll dig till er rutin med regelbundna mål mat. En mätt katt kommer vanligtvis vilja vila större delen av dagen.


Motionera katten

Lek med din katt och ge hen en stimulerande omgivning. Katträd är perfekt för detta eftersom de låter katten klättra, klösa och hoppa. Om din katt fått röra på sig är hen mer benägen att lägga sig och vila än att ge sig ut på jakt.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än