Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bästa tiden att skaffa katt

Det är lika bra att säga det, vi vet att du älskar dessa fantastiska, spinnande djur, men hur vet du när som är bästa tidpunkten att skaffa katt? Det är bra att tänka över tidsaspekten så att du verkligen är redo för åtagandet det innebär att få en ny katt.

När du skaffar katt eller kattunge kan rätt timing verkligen göra att de kommer på plats snabbt, med minimalt med stress. Det är alltid bäst att skaffa katt när du själv känner dig hemma i ditt hus eller lägenhet, och inte har några planer på att flytta inom kort. Om du flyttar ofta kommer din katt förmodligen bli förvirrad och försöka ta sig tillbaka till platser hen bott på innan.


En randig katt går på ett staket
En randig katt går på ett staket

Undvik högtiderna

Det finns några tidpunkter på året som passar mindre bra för att skaffa katt, framför allt kring högtider som jul. Det är vanligtvis en väldigt händelserik tid på året, och många hus blir närmast kaotiska.

Ett nytt hem är en läskig sak för en katt, så det är bäst att ta med din kattunge hem när huset är lugnt och avslappnat. Vid jul har många också mer pynt och prydnader upp än vanligt. Glitter och blinkande ljus är svåra att motstå för en kattunge, och det innebär kvävnings- och elektricitetsrisker.


En vacker katt inomhus under julen
En vacker katt inomhus under julen

Välj en lugn dag att ta med din katt hem

Om det är möjligt, försök att organisera så att du får hem din katt i början av helgen. Har du barn kan det å andra sidan vara bättre att ta med katten hem när de är i skolan så att deras nya kompis får en lugn stund att komma på plats.


Två gulliga små kattungar i sin korg
Två gulliga små kattungar i sin korg

Se till att inte boka in någonting över helgen så att du ha gott om tid att umgås med din nya katt och se till att hen känner sig som hemma.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än