Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tvättar dina kaniners öron


För det allra mesta kommer dina kaniner tvätta sina öron själva, men du bör regelbundet kolla dem för att se till att de är rena och fina, och att allting verkar stå rätt till. Om du regelbundet kollar öronen kan du tidigt upptäcka potentiella problem, t.ex. öronkvalster. Om det kommer någon slags utsöndring från örat eller om du ser väldigt mycket vax eller brun materia är det tecken på att din kanin drabbats av något slags hälsoproblem. Kolla in vår sida om sjukdomar för att se vad symtomen stämmer överens med.


Se till att inget vatten rinner ner i kaninernas öron, det är deras hörselgång

Om du är säker på att dina kaniner bara är smutsiga, snarare än att de har drabbats av något hälsoproblem kan du tvätta utsidan på öronen med en fuktig trasa (som du kan slänga efteråt för att minska risken att du sprider bakterier). Fukta trasan i ljummet vatten och se till att den inte är allt för blöt. Det är viktigt att det inte rinner vatten från den när den vidrör kaninens öron, eftersom vattnet kan rinna ner i kaninens hörselgång.


Torka försiktigt bort smutsen från örat, och torka med en torr trasa. Använd nya trasor för andra örat för att minska risken att du överför någon infektion.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än