Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hundar och barn

Bandet mellan barn och undar kan vara magiskt. Det är fascinerande att se hur snabbt barn kan lära sig att tolka hundens kroppsspråk och hur hundar kan vara beskyddande och mjuka mot barn de träffar.


En hund sitter med en liten flicka och tittar ut från fönstret
En hund sitter med en liten flicka och tittar ut från fönstret

Barn och hundar kan vara bästa vänner, och det finns många fördelar med att ha hund när du har barn. Att ta hand om en hund kan lära barn att ta ansvar och visa respekt. Det utvecklar också deras sociala förmåga och uppmuntrar dem att komma ut i naturen och röra på sig.


En gullig liten hund sitter med en pokje
En gullig liten hund sitter med en pokje

Hur du lär barn hur de ska uppföra sig kring hundar

Att lära dina barn och din hund hur de ska uppföra sig kring varandra är ömsesidigt fördelaktigt. Processen kan ta liten tid, men din hund och dina barn kommer älska dig för det. För både barnen och hundens säkerhet måste barn lära sig att visa respekt mot hunden. De flesta hundar tycker inte om att bli dragna i svansen eller öronen, men de flesta barn tycker att det är en rolig sak att göra. Se till att de slutar med detsamma, så att hunden inte blir arg.


En liten flicka kramar sin golden retriever
En liten flicka kramar sin golden retriever

Barn bör lära sig att respektera hundens plats, vilket betyder att de ska låta hunden vara när hen äter och sover. När de leker med hunden måste de lära sig att inte skrika och ropa så att hunden blir förvirrad eller rädd. Att hoppa, ha dragkamp, jaga och lekar som involverar bitande bör hindras eftersom de kan bli farliga. Håll koll på vad dina barn gör tillsammans med hunden.


En labrador kommer bra överens med sin ägares barn
En labrador kommer bra överens med sin ägares barn

Det är också viktigt att dina barns leksaker hålls utom räckhåll för hunden eftersom de är lätta för hunden att tugga på och svälja, vilket kan leda till en otrevlig tur till veterinären. Så länge du lär dina barn hur de ska bete sig kring hunden och de aldrig lämnas ensamma utan uppsikt kommer både barnen och hunden dra fördel av varandra. Låt dem leka och lära känna varandra så ofta du kan så att de kan utveckla ett nära och bra förhållande.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än