Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa en hundvalp?


En Labrador tuggar på sin Topology hundsäng från Omlet

En Labrador tuggar på sin Topology hundsäng från Omlet

Valpar är verkligen otroligt bedårande och roliga. Men sötheten har ett pris. Även om valpar är mycket mer anpassningsbara och lättare att träna än en äldre adopterad hund, behövs det mycket tid och tålamod för att ta hand om en valp. Så frågan är: “Ska jag skaffa en hundvalp?”...

Ska jag skaffa en hundvalp om jag har barn?

En vanlig fråga är om valpar och barn fungerar bra ihop. Det är en perfekt match på många sätt, då din hund och barn kan få möjlighet att växa upp tillsammans som vänner. En del hundraser är bättre lämpade för ett hem med barn än andra, men oavsett måste barn lära sig hur man handskas med valpen på bästa sätt, så att det fungerar för båda parterna.

Ska jag skaffa en hundvalp om jag jobbar hela dagarna?

Valpar kräver mycket uppmärksamhet, så om du arbetar borta hela dagen och bor ensam, kommer en valp inte att vara lämplig. Dessutom måste du vara hemma för att hjälpa din valp att bli rumsren, speciellt under de första veckorna som de är hemma, eftersom de inte kan kontrollera sina urinblåsor under långa perioder.

Ska jag skaffa en hundvalp om jag redan har en äldre hund?

För det mesta går det bra att skaffa en hundvalp när du har en äldre hund. Många hundar älskar sällskap av en kompis, om matchningen blir bra. En del äldre hundar kan bli irriterade eller stressade om en valp klättrar på dem och tuggar på öronen och svansen. Och även om det är naturligt för valpar att vara fulla av energi, har äldre hundar olika humör.

Ordna först så att din valp och äldre hund kan träffas på ett neutralt ställe som på en kort promenad (förutsatt att din valp är helt vaccinerad). Du kan använda en babygrind för att hålla dem åtskilda från början och övervaka dem för att upptäcka eventuella beteenden som kan göra den andra obekväm. Lämna aldrig din valp och äldre hund utan uppsikt under de första veckorna, men när de båda har vant sig vid varandras sällskap kan de ha fått en vän för livet.

Ska jag skaffa en hundvalp om jag är gravid?

Detta är mest en fråga om tid och engagemang. Även om det kan vara fantastiskt att se din bebis och valp växa upp tillsammans, så kommer du ha fullt upp med din nya bebis när hen väl är född, och då kanske du hellre vill spendera tid med den än att ägna dig åt hundträning eller att ta med din hundvalp på promenader.

Omlet och din hundvalp

Från vårt sortiment av hundsängar och hundburar, Omlet har det du behöver om du bestämmer dig för att ta steget och bli valpägare.

Puppy relaxing on their Omlet Topology Puppy Bed-id=

En valp vilar på sin Omlet Topology hundvalpsäng.

Kundbilder

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än