Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Välj rätt foder för din hund

De flesta hundar äter så gott som vad som helst om de får chansen - inklusive innehållet i soptunnan. Av denna anledning kan vi inte överlåta beslutet om vad de ska äta till dem. Att ge ditt husdjur en näringsrik, läcker och balanserad kost ger dem den bästa chansen att leva ett lyckligt och långt liv. Men med så många olika tillgängliga alternativ på marknaden, hur vet du vilken som är den bästa hundmaten för din hund?


Bra mat eller senaste trenden?

Det kan vara förvirrande att navigera på hundmatsmarknaden. Torrfoder, våtfoder, färskfoder, närproducerat och raw food är termer du förmodligen känner till. Men det växande antalet olika typer av tillgängliga foder kan orsaka ännu mer förvirring. I denna guide kommer vi att dela upp de olika hundmatsalternativen, lära dig vad de heter och hjälpa dig att fatta beslut om vad som är bäst för din hund.

Den bästa maten för din hund

När du bestämmer dig för vilket hundfoder du ska köpa, kom ihåg att inte alla är lika. Lyckligtvis är hundmat i Sverige reglerat under Lagen om foder och animaliska biprodukter (2006:805). Det betyder att alla ingredienser du ser i hundmat är säkra. Men kom ihåg att "säker" inte nödvändigtvis betyder att det är rätt för din hund.

Alla hundar har olika behov beroende på hur aktiva de är, hundras och pälstyp, för att ge några exempel. Det finns några egenskaper att hålla utkik efter och ingredienser att undvika när du köper hundmat, oavsett vilken typ det gäller.

Hundfoder av bättre kvalitet har i allmänhet en hög kötthalt - 30 % eller mer. Billigare alternativ är ofta fulla av spannmål och soja. Det är viktigt med en kost med hög proteinhalt för att hundar ska få bränsle till sina muskler och för att stärka deras allmänna välbefinnande. Även om det finns vegan och vegetariska proteinkällor som är lämpliga för hundar, så är det väldigt svårt att se till att deras näringsbehov möts utan kött, i motsats till hos människor. Rådgör alltid med din veterinär innan du överväger att ändra din hunds kost, eftersom det är viktigt att ge dem det de behöver för att de ska må bra och trivas.

Undvik konstgjorda konserveringsmedel, smaker och färger i ingredienslistan, samt animaliska biprodukter. Detta syftar på de mindre önskvärda delarna av ett djur som blod, ben och organ. Karragenan finns oftast i blött hundfoder, men bör också undvikas på grund av dess skadliga effekt på hundens matsmältningssystem. Även om det inte är en uttömmande lista, är det bra att hålla utkik efter ovanstående ingredienser när du väljer hundfoder. Du kan också hitta en lista med vad mer du inte bör ge din hund i en av våra andra guider.

Omlet och din hunds livsstil

Att mata din hund med rätt hundmat är bara en del av att ge dem det fantastiska liv de förtjänar. På Omlet gör vi resten genom att förse dig med produkter som både du och din hund behöver. Från lättrengjorda hundsängar som håller för evigt, till mjuka hundfiltar för att slappa och hålla din soffa fri från päls, vår innovativa design gör det ännu underbarare och roligare att ha husdjur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än